reklam
reklam

Atatürk ve Hatay Cumhuriyeti (l)Kanser tedavisi gören ebeveynlerin çocukları emin ellerde

Eklenme Tarihi: 11 Kasım 2018, Pazar - 00:20   Okunma Sayısı: 147617
Kanser tedavisi gören ebeveynlerin çocukları emin ellerde

Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne radyoterapi ve kemoterapi almak için gelen hastaların çocukları için oluşturulan Şefkat Evi ve Çocuk Eğlence Merkezi açıldı.

Kızılay Ankara Şubesi’nin katkılarıyla Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde oluşturulan “Şefkat Evi ve Çocuk Eğlence Merkezi” törenle açıldı. Hastaların tedavileri sırasında çocuklarını emanet etmeleri amacıyla kurulan merkezin açılışına Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Ankara Şube Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu, Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan Ünal, Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş ve vatandaşlar katıldı.

Çocuklar sevgi ve şevkat dolu bir ortamda oyun oynayacaklar Projeyle hastaneye radyoterapi ve kemoterapi almak için gelen hastaların çocuklarının, “çocuklar için uygun olmayan” ortamdan kurtarılması hedefleniyor. Çocuğun şefkat ve sevginin bulunduğu, güvenli, huzur dolu merkezde oyun ve eğlence olanaklarından yararlanarak, ebeveynini beklerken zamanını kaliteli şekilde geçirmesi amaçlanıyor.

 Çocuklara hem psikolojik destek hem de eğitim verilecek

Proje kapsamında üniversitenin okul öncesi öğretmenliği, çocuk gelişimi, psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik ile diğer eğitim fakültesibölümleriyle iş birliği yapılacak. Ebeveynlerini bekleyen çocuklara özellikle bireysel ve grup psiko sosyal destek aktiviteleri, çocuklar için drama, müzik ve atölye çalışmaları, el sanatları, sanat ve tasarım eğitimleri gibi faaliyetler yürütülecek.Onkoloji Hastanesi içerisinde oluşturulan Şefkat Evi ve Çocuk Eğlence merkezi hastane yönetimi tarafından işletilecek. Çocuk etkinlik alanı projesiyle, hizmet verilen çocukların psiko sosyal destek ihtiyaçlarının karşılanması, Kızılay’ın görünürlüğünün sağlanması, çocuklar için eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve Kızılay gönüllülerinin aktif hale getirilmesi amaçlanıyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam