reklam
reklam

Türk firmaların Senegal'de inşa ettiği havalimanına yoğun ilgi

Eklenme Tarihi: 10 Kasım 2018, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 147927
Senegal'de Türk firmalarınca yapımı 8 ayda tamamlanan Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı (AIBD) ilk 11 ayında 2 milyondan fazla yolcuya hizmet verdi.

DAKAR

Senegal'de Türk firmalarınca yapımı 8 ayda tamamlanan Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı (AIBD) ilk 11 ayında 2 milyondan fazla yolcuya hizmet verdi.

Senegal Hava Ulaştırma Bakanı Maimouna Ndoye Seck, AIBD'nin havacılık sertifikasının teslim töreninde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, açıldığı 8 Aralık 2017'den 31 Ekim'e kadar AIBD'yi 2 milyon 109 bin 611 yolcunun kullandığınısöyledi.

Havalimanından yaklaşık 25 bin uçuş yapıldığını ve 30 bin tondan fazla kargo taşındığını belirten Seck, elde edilen sonucun memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Bakan Seck, Senegal'in ulusal hava yolu şirketi Air Senegal'in yıl sonunda yaklaşık 11 şehre uçuş gerçekleştireceğine değinerek, en geç Şubat 2019'a kadar Dakar-Paris hattında karşılıklı Air Senegal uçuşlarının başlayacağını duyurdu.

Senegal'in buna bağlı olarak iki Airbus A330-900 NEO uçağı satın aldığını aktaran Seck, uçakların tesliminin Şubat 2019'da gerçekleştirileceğini ve bu tarihten itibaren birçok noktaya daha uçuş başlatacaklarını ifade etti.

Dakar'ın yeni kentleşme projesi kapsamında şehre 40 kilometre mesafede bulunan havalimanı, 50 bin hektar alanda 3 milyon yolcu kapasitesiyle hizmet veriyor.

İnşasına, Suudi Arabistanlı bir şirket tarafından 2008'de başlanan ancak bir türlü bitirilemeyen havalimanının yapımını Türk firmaları Eylül 2016'da devralarak 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlamıştı.

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Türk firmalarının, Ekvator Ginesi'nde yaptığı kongre merkezini beğenmesi üzerine Summa ve Limak grubuna havalimanının inşasını tamamlayarak 25 yıllık işletmesine ortak olmalarını teklif etmişti. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam