reklam
reklam

U17B 2.hafta

ÖZEL HABER

SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE SICAK BİR EL DESTEĞİ

Eklenme Tarihi: 9 Kasım 2018, Cuma - 10:27   Okunma Sayısı: 168912
Bağışçılarının desteğiyle yardımlarını her geçen gün artıran Beşir Derneği, soğuk kış günlerinde Suriye’de kardeşlik ve insani yardım köprüleri kurmayı sürdürüyor. Komşu ülkede yaraların sarılmasına yardımcı olan dernek, zorlu geçen kış şartlarında bölge halkına yaşadığı zorlukları yaptığı yardımlarla bir nebze de olsa unutturmaya çalışıyor.

 

NEREDE BİR MAZLUM GÖRSE YETİŞMEYE ÇALIŞIYOR

Suriye’deki savaşın ilk günlerinden itibaren bölge halkına yardımlarda bulunan Beşir Derneği, kış mevsiminin gelmesiyle başlayan soğuk hava şartlarında desteğini sürdürmeye devam ediyor. Hayır işlerinin yaygınlaşması için gece gündüz dünyanın her yerinde insanlara hizmet etmeyi kendisine görev edinen Beşir Derneği, soğukların her geçen gün kendini daha sert bir şekilde gösterdiği bu günlerde komşu ülke Suriye’de insani yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Nerede bir mazlum görse yetişmeye çalışan, yardımına koşan dernek, Suriye'de her gün on binlerce kişinin sıcak yemek ihtiyacını karşılayarak bölge halkının yaşadığı acıları bir nebze de olsa unutturmaya çalışıyor.Suriye’de yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve her daim oluşabilecek insani yardım ihtiyacını karşılamak için hazır durumda bekleyen Beşir Derneği, savaşın yaralarını sararak hayata tutunmaya çalışan insanları yalnız bırakmıyor. Reyhanlı ve Kilis'te bulunan günde 200 bin ekmek üretme kapasiteli fırınları ve yine Kilis ve Cerablus’ta bulunan toplam 30 bin kişilik sıcak yemek üretebilen aşevleriyle soğuk kış günlerinde Suriye halkına sıcak yardımlarıyla el uzatmayı sürdürüyor. İdlib’in Eriha ve Etarip bölgelerinde bulunan Paylaşım Noktaları’ndan gıda, giyim, temizlik ve kırtasiye malzemeleri gibi yardımlarda da bulunan Beşir Derneği, İdlib kırsalındaki kamplarda ise her gün 30 bin adet ekmek ve ihtiyaca uygun gıda, giyim, battaniye, içme suyu ve yakacak yardımlarına devam ederek kış günü mazlumun imdadına yetişmeye çalışıyor.

 

 

HER GÜN DÜZENLİ İNSANİ YARDIMI HERKESE ULAŞTIRIYOR

Öte yandan bölgede sürekli çatışmaların yaşanması ve açılan kamplardaki insanların evlerine dönememesi sebebiyle, Suriye bölgesinde yardım ihtiyacı yıl boyunca sürüyor. Bu nedenle bölgede kalıcı bir aşevi ve yardım mağazaları kuran dernek, bölgede yaşayan ve kamplardaki çadırlarda hayata tutunmaya çalışan binlerce sivile, her gün düzenli insani yardım malzemesi ulaştırıyor. 10 bin kişi kapasiteli Cerablus aşevinde bölge halkına her gün iki çeşit sıcak yemek ikram eden Beşir Derneği, verdiği desteği sürdürüyor. Savaşın en büyük mağduru olan çocuklar ise aldıkları hediyelerle yaşadıkları sıkıntıları kısa bir süre de olsa unutmayı başarıyorlar.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: GAMZE YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam