reklam
reklam

İstanbullu Çalışan Annelere Bakım Desteği Başlıyor

Eklenme Tarihi: 9 Kasım 2018, Cuma - 10:38   Okunma Sayısı: 159871
Türkiye İstatistik Kurumu’nun(TÜİK) 2017 Toplumsal Cinsiyet Göstergeleri ülkemizin kadın istidamı konusundaki durumu bir kez gözler önüne seriyor. 2017 yılında, erkek nüfus kadın nüfus 40 milyon 275 bin 390 kişi olurken 40 milyon 535 bin 135 kişi. Nüfusun yüzde 49,8’ini kadınlar yüzde 50,2’sini erkekler oluşturmakta.

TÜİK hanehalkı işgücü araştırması sonuçlarına göre; 2016 yılında cinsiyete ve ekonomik faaliyetlere göre istihdam oranı incelendiğinde, tarım sektöründe toplam istihdam oranı yüzde 19,5, erkek istihdam oranı yüzde 15,5, kadın istihdam oranı yüzde 28,7 oldu. Sanayi sektöründe toplam istihdam oranı yüzde 26,8, erkek istihdam oranı yüzde 31,6, kadın istihdam oranı yüzde 15,9 oldu. Hizmet sektöründe ise toplam istihdam oranı yüzde 53,7 olup bu oran erkeklerde yüzde 53, kadınlarda yüzde 55,4. Aynı istatistikler;  yarı zamanlı çalışanların istihdam içindeki oranı 2016 yılında toplamda yüzde 10,3 olurken, erkeklerde bu oran yüzde 6,5, kadınlarda ise yüzde 19,1 olarak belirtiyor. Yine; TÜİK hanehalkı işgücü araştırması sonuçları esas alındığında şirketlerde üst düzey ve orta kademe yönetici pozisyonundaki kadın oranı 2012 yılında yüzde 14,4 iken 2016 yılında yüzde 16,7’e kadar yükseldi.

Tüm bu verilere karşın kadın istidamı konusunda Türkiye dünya ortalamasının altında ve bu alanda yeni çalışmaları teşvik edilmesi için bazı önemli adımlar da  uygulamaya geçiriyor. 

İşsizliğin önüne geçilmesi ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik olarak İŞKUR tarafından hayata geçirilen projeyle küçük çocuğu olan çalışan annelere  bundan böyle 400 TL bakım desteği verilecek. Böylece İstanbullu çalışan annelerimiz için önemli bir destek kaynağı hayata geçmiş olacak.

Çalışan annelerimiziz; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne veya hizmet merkezlerine müracaat etmeli

Çalışan anne, 2-5 yaş arasındaki çocuğunun kreşe veya gündüz bakımevine devam etmesi halinde, kurs veya program süresince aylık 400 TL bakım desteği alabilecek. Bu imkandan yararlanabilmek için annelerin, sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılmaları gerekiyor. Başvuru için çocuklara ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturası ve istenilen belgelerle birlikte kurs programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne veya hizmet merkezlerine müracaat edilecek.

Ayda 70 TL  de harçlık veriliyor

Kurs ve mesleki eğitim programlarına katılan kadınlara ayrıca günlük 70 TL cep harçlığı veriliyor. Bu destek, ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da yaşayan ve istenilen koşulları yerine getiren ailelere sağlanacak.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam