reklam
reklam

STEPTEMBER’DA 2 BİN 832 KİŞİ, 446 MİLYON ADIM ATTI, 832 BİN TÜRK LİRASI BAĞIŞ TOPLANDI

Eklenme Tarihi: 8 Kasım 2018, Perşembe - 11:17   Okunma Sayısı: 180717
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye’nin ülke temsilcisi olduğu “Steptember” sosyal sorumluluk projesi sona erdi. 2 bin 832 kişi Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinleri için 446 milyon 238 bin 439 adım atarak farkındalık yarattı; 832 bin Türk Lirası bağış topladı.

2011 yılında başlatılan ve 9 ülkede eşzamanlı gerçekleştirilen Steptember sosyal sorumluluk projesine bu yıl Türkiye’den 2 bin 832 kişi katıldı. Cerebral Palsy’li çocuklara destek veren gönüllüler Eylül ayı boyunca günde 10 bin adım atarak veya 10 bin adıma eşdeğer koşma, bisiklete binme, yüzme gibi aktiviteler yaparak hem toplumda Cerebral Palsy farkındalığı yaratılmasına destek oldu, hem de Cerebral Palsy’li çocuklara ücretsiz özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinin sunulması için bağış topladı. Steptember süresince toplamda 446 milyon 238 bin 439 adım atılarak 832 bin TL bağış toplandı.

 

“Steptember Projesi’ne Kurumsal Firmalar da Destek Oldu”

Steptember Sosyal Sorumluluk Projesi’nde bireysel gönüllüler dışında kurumsal firmalar da destek verdi. Steptember Projesi’ne bu yıl 390 kişi ile katılan Ford Otosan 150 bin 252 TL, 495 kişi ile katılan Zorlu Holding 100 bin 286 TL, 401 kişi ile katılan Borusan Holding 96 bin 51 TL,141 kişi ile katılan ING Bank Türkiye 53 bin 904 TL, 119 kişi ile katılan Penti ise 49 bin 805 TL bağış topladı. Projeye 42 firma destek verdi.

 

“Steptember’ın Türkiye’deki Öncüsü Olmaktan Çok Mutluyuz”

Dünya çapında Cerebral Palsy konusunda en geniş kapsamlı farkındalık ve bağış toplamaya yönelik sosyal sorumluluk projesi olan Steptember’ın Türkiye’deki öncüsü ve yürütücüsü olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye Genel Direktörü Nigar Evgin, “2 bin 832 gönüllümüz sayesinde toplanan 832 bin TL bağış ile Vakfımızdan hizmet alan, maddi durumu yetersiz Cerebral Palsy’li çocuklara özel eğitim, fizyoterapi, dil konuşma terapisi gibi seansları ücretsiz sağlayabilecek ve okulumuzda okuyan çocuklara eğitim bursu verebileceğiz. Bunun yanı sıra engelli olma riski taşıyan, henüz engelli raporu almamış bebekler için de gereken erken müdahale programlarını sunabileceğimiz için çok mutluyuz” dedi.

 

Steptember hakkında:

Steptember, Avustralya’da, 2011 yılında başlayan, her yıl Eylül ayı boyunca 9 ülkede eş zamanlı olarak düzenlenen; Eylül (September) ve Step (adım) kelimelerinin birleşmesinden türeyen, hem katılımcıların hem de Cerebral Palsy’li çocukların hayatında pozitif bir etki yaratmak için oluşturulmuş bir sosyal sorumluluk projesidir.

Kaynak: SON-AN GAZETESİ
Editör: SON-AN GAZETESİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam