reklam
reklam

Eğitim' Temalı 5. Kısa Film Yarışması Başladı

Eklenme Tarihi: 7 Kasım 2018, Çarşamba - 10:19   Okunma Sayısı: 145170
Eğitim-Bir-Sen’in bu sene ’Eğitim’ temasıyla düzenlediği 5. Kısa Film Yarışması başladı.Eğitimin önemine dikkat çekmek, eğitim süreçlerinde yaşananları, eğitimin önemli ve özel taraflarına odaklanacak hikayeleri ortaya çıkararak sinemanın etkileyici gücüyle buluşturmak; bu konuda toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen kısa film yarışmasının beşincisi 1 Ekim itibarıyla başladı.

'Eğitim' temalı 5. kısa film yarışmasının bu yılki jüri başkanlığını sinema tarihinin en önemli oyuncularından Hülya Koçyiğit yapacak. Filmlerin, olay ve kişi üzerinden yola çıkılarak çekilebileceği yarışmaya son katılım tarihi 1 Mart 2019.

2014 yılından bu yana, ses getiren, uzun süre konuşulan, gençler için imkan ve fırsat oluşturan "Öğretmen", "Örgütlenme", "Vefa" ve "Eğitim" temalı kısa film yarışmaları Eğitim Birsen tarafından tertip ediliyor.  Söz konusu tarihten bu yana düzenlenen  "Öğretmen" temalı yarışmada Mesut Uçakan, "Örgütlenme" temalı yarışmada Derviş Zaim, "Vefa" temalı yarışmada İsmail Güneş, "Eğitim" temalı yarışmada ise Semih Kaplanoğlu gibi usta yönetmenler jüri başkanlığı yaptı.

HÜLYA KOÇYİĞİT JÜRİDE OLACAK

Bu yıl beşincisini düzenlenen "Eğitim" temalı kısa film yarışmasının jüri başkanlığını, ilk filmi "Susuz Yaz" ile Berlin Altın Ayı ödülüne sahip olan, 200'ün üzerinde filmde rol alan sinemamızın büyük oyuncularından biri olan Hülya Koçyiğit yapacak.

Yarışma jürisinde ise "Kalandar Soğuğu" filmiyle dikkatleri üzerine çeken, Tokyo Film Festivali, Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Premiere Plans D'angers Festivali'nde aldığı ödüllerle yoluna devam eden yönetmen Mustafa Kara, rol aldığı onlarca film ve diziyle Türk sinemasının önemli isimlerinden Perihan Savaş, çarpıcı bir üslupla kaleme aldığı son kitabı "Masumiyetin Son Günleri" ile adından söz ettiren yazar Selahattin Yusuf ve "Sinemanın Hakikati", "Hakikatin Sineması", "Sinemanın Kökleri" kitaplarının yazarı Enver Gülşen yer alacak.

1 Ekim 2018 tarihinde başlayan ve kurmaca dalında 15 dakikayı geçmeyen kısa film çalışmalarının değerlendirileceği yarışmaya son başvuru tarihi 1 Mart 2019.Yarışmanın birincisi 15 bin TL, ikincisi 10 bin TL, üçüncüsü 7 bin TL ile ödüllendirilecek. Bununla birlikte Mehmet Akif İnan özel ödülü için 5 bin TL, Erol Battal teşvik ödülü için ise 3 bin TL verilecek.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam