reklam
reklam

Engellilerini öğrendikleri meslekle aşacaklar

Eklenme Tarihi: 14 Ocak 2016, Perşembe - 16:00   Okunma Sayısı: 131099

ERZURUM

Erzurum'da yaklaşık bir ay önce kurulan Özel Eğitim İş ve Uygulama Okulundaki engelli öğrenciler, okuma yazma öğrenmelerinin yanı sıra ahşap işleri, cam boyama, boncuk dizme ve yemek yaparak hayata hazırlanıyor.

Yeni Yönetim Caddesi'nde kurulan okuldaki 56 engelli öğrenci, sabahları evlerinden ücretsiz servislerle alınarak okula getiriliyor, okul bitişinde de tekrar evlerine götürülüyor.

Okul Müdürü Yılmaz Kızgın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarının yaklaşık bir ay önce eğitim öğretime başladığını söyledi.

Okullarında orta ve ağır ölçekli engelli öğrencilerin eğitim gördüğünü belirten Kızgın, "Okulumuzdaki 56 öğrenciden 6'sı otizmli, 13'ü down sendromlu, diğer kalan öğrencilerde orta ve ağır derecede engelli öğrenciler. Okulumuzda haftada 30 saat ders görülmektedir. Bu derslerin 14 saati, iş uygulama adı altında atölyede yapılmaktadır. 3 atölyemiz bulunmakta ve ikisi el sanatlarında, bir tanesi de mobilya ve iç mekan tasarımı atölyesi olarak bulunmaktadır" diye konuştu.

Kızgın, bunların yanı sıra okulda genel bilgi dersleri, okuma yazma, toplumsal uyum, dil ve konuşma gibi derslerin verildiğini de dile getirdi.

Amaçlarının engelli öğrencileri hayata hazırlamak olduğunu aktaran Kızgın, şöyle konuştu:

"Onları ileride, ailelerinden ayrıldıkları veya yalnız kaldıkları zaman kendi hayatlarını idame ettirebilecek noktaya getirmek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz bu. Bir de aile eğitimlerimiz var. Bunları da paralel olarak sürdürmeye çalışıyoruz. Okulumuza gelen öğrencilerle yaptığımız çalışmalar sonucunda okuma yazma öğrenen öğrencilerimiz de var."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam