Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/11/05/IMG_4789_1.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

EKONOMİDEKİ BÜYÜK FİRMALAR BUGÜNÜ VE GELECEĞİ KONUŞTU

Eklenme Tarihi: 5 Kasım 2018, Pazartesi - 09:44   Okunma Sayısı: 202764
PERYÖN, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği tarafından 26. kez düzenlenen PERYÖN İnsan Yönetimi Kongresi, “Bugün, Yarın ve Gelecek” temasıyla bu yıl iş dünyasını hem günümüz gerçekleri ile yüzleştirip hem de geleceğe dair öngörüleri masaya yatırdı.Bugün, yarın ve gelecek...

İSTANBUL

Merak uyandıran üç sihirli sözcük. Şimdi iş dünyası bu üç sihirli sözcüğün peşine düşüyor. Üç bini aşkın katılımcı, 70’i aşkın konuşmacı, 40’dan fazla oturumda; “Bugün, Yarın ve Gelecek” için anlamı birlikte arayacakları bir yolculuğa çıktı. Dijitalizasyon, otomasyon ve demografik yapıların değişmesi iş dünyasını bilim kurguyu anımsatan bir noktaya doğru götürüyor. Yaşanan bu hızlı değişime hazırlıklı olmak ise bugünü iyi anlayıp, yarını konuşmak ve geleceği öngörmeye bağlı. Araştırmalar gelecek 10 yıl içinde yaşanacak teknolojik gelişmelerin, insanların iş yapış biçimlerini yüzde 53 oranında değiştireceğini gösteriyor. 

Peki, bu yüzde 53’lük değişim neleri kapsıyor? Geleceğe hazırlanmak için hangi teknolojilere yatırım yapmak gerekiyor? Otomasyon ile dost olmak şart ama yapay zekâlar işlerimizi elimizden almaya mı çalışıyor? Eğitimde yeni modeller ne olacak? İşte tüm bu soruların yanıtları 1 – 2 Kasım 2018 tarihlerinde PERYÖN, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği tarafından İstanbul Lütfi Kırdar’da düzenlenen  26. PERYÖN İnsan Yönetimi Kongresi’nde cevap buldu.

insan yönetiminin bugün, yarın ve geleceğini masaya yatırıyoruz

Birbirinden ilginç 40’dan fazla oturumuyla son yılların en ufuk açıcı etkinliği olmaya aday PERYÖN Kongre’de; “Eğitim 4.0: Siyah Önlüklü Çocuklar Şimdi Robot Yapıyorlar” oturumunda eğitim sistemi, “Oyuna Geldik!Gamification ve Gelecek” oturumunda değişen iletişim şekilleri, “Geleneksel İş Dünyasının Devrimsel Blokchain ile Yüzleşmesi” ile iş yapış biçimleri, “İnsan 4.0: Bugünde, Yarında ve Gelecekte Kendine Bakmak” oturumunda ise değişen insan konuşuldu.26. senesinde PERYÖN Kongre’nin katılımcılara geleceğe dair önemli bir öngörü kazandıracağını anlatan PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Berna Öztınaz: “Bu sene aralarında Ahmet C. Dördüncü, Dr. Bruce Watt, Emine Sabancı Kamışlı, Fatih Karaca, Marco M. Alemagna gibi isimlerin yer aldığı 70’i aşkın konuşmacı ile anlamın peşine düşüyoruz. Şimdi ve gelecek için daha iyi bir çalışma hayatına liderlik etme misyonumuzla, 26 yıllık deneyimimiz ve ilk günkü heyecanımızla, PERYÖN Kongre’de insan yönetiminin bugün, yarın ve geleceğini masaya yatırıyoruz"dedi.

Kongrenin Ana Sponsorluğunu; DDI, TAG, Turkcell, Resmi Sponsorluğunu; Deloitte, i – nexus, Lumesse, Teknoloji Sponsorluğunu; Multinet Up, Oturum Sponsorluğunu; Bahçeşehir Üniversitesi, Human Group, Limak Vakfı,Groupe Renault, Speaker Agency, Türkiye Sigortalar Birliği, Türkiye’nin Mühendis Kızları Destek Sponsorluğunu; Doğuş Otomotiv, Elapro, Garanti Bankası, Kitchen Made, Pegasus, Teleperformance Medya Sponsorluğunu; Marketing Türkiye, Platin Dergisi, Mobil Uygulama Sorwe Business, Görsel Medya Sponsorluğunu; İK Magazin, Terfi TV, Sağlık Sponsorluğunu; Memorial Hastanesi, Araştırma Sponsorluğunu; XSights, İkram Sponsorluğunu; Kurukahveci Mehmet yaptı.

STK olarak İK konusunda gelecek dönem için önemli konulara odaklanan PERYÖN, Türkiye’in daha çok çalışması ve daha çok üretmesi konularına odaklanıyor.

Türkiye’de insan yönetimi  alanında kurulmuş ilk sivil  toplum  kuruluşu

PERYÖN, 1971 yılında personel yönetimi alanında çalışan sekiz kurucu üyenin girişimi ile faaliyetlerine başladı. 1979 yılında Avrupa Personel Yönetim Derneği’nin (EAPM) üyesi oldu. Bu gelişme ile Türkiye’deki tek EAPM temsilcisi konumuna taşındı. Ardından Dünya Federasyonu (WFPMA) üyeliğine kabul edildi. Odağına iş ve insanı alan PERYÖN, bu bakış açısı ile 2005 yılından itibaren personel yerine insan kaynakları kavramını öne çıkarttı. Yaklaşık 3 bin üyesiyle, 2,5 milyon çalışanı ve 1147 kurumu bulunuyor.

PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Berna Tınaz, PERYÖN’ün, 1979’da Venedik’te gerçekleştirilen 9. Avrupa Personel Yönetimi Kongresi’nde, Avrupa Personel Yönetimi Derneği’ne (EAPM) üye olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor: “İki sene önce Dünya Kongresi’ni yapmıştık ve en zor döneme denk gelmişti. O zamandan beri EAPM temsilcilerini buraya gönderiyor.

 

PERYÖN Avrupa içinde de farklı rollere aday olabilir. Ödül verebilen ve seçen kurum haline gelebilir. Bunun için çalışıyoruz” diyor. Tınaz, özellikle şimdi ve gelecek dönemde şartları iyileştirmek üzerine geleceğe  odaklandıklarının altını çiziyor.

 

Peki, aradan geçen neredeyse yarım asırda PERYÖN neler yaptı?

Türkiye’de insan yönetimi alanında yaptığı çalışmalarla 70’li yıllarda hiç de düşünülmeyen niş bir alanın varlığını kabul ettirdi. Sektöre ışık tutmakla kalmadı, yüzlerce kurumun kendi içindeki ışığı açığa çıkarmasına ilham kaynağı oldu. Düzenlediği kongreler, eğitimler ve proje çalışmalarıyla insan kaynakları alanında başta Avrupa’nın sonra da dünyanın dikkatini çekmeyi başardı.Adının başına Türkiye kelimesini almayı başaran ender derneklerden biri olan PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği, bugün yaklaşık 2,5 milyon çalışan ve 1147 kuruma ulaşıyor.İnsanı ve işi odağına alan yapısıyla PERYÖN, üyelerine; referans kaynaklar, haberleşme, bilgi alışverişi ve geniş bir network’ün yanı sıra kendilerini ifade etme özgürlüğü de sunuyor.İnsan yönetimi alanında kurulmuş ilk sivil toplum kuruluşu olan PERYÖN, şimdiye kadar sektöründe pek çok alanda öncü oldu. Bugüne dek dünyanın en önemli şehirlerinde gerçekleştirilen Dünya İnsan Yönetimi Kongresi’ni 2016’da İstanbul’a taşıyarak çok değerli bir buluşmaya ev sahipliği yapan dernek aynı zamanda 1979’dan bu yana EAPM The European Association for People Management yani Avrupa İnsan Yönetimi Derneği’ne üye. 1991 yılında EAPM’nin Avrupa İnsan Yönetimi Kongresi’ni Türkiye’de düzenleyen, 2011 yılında yine aynı kongreye ev sahipliği yapan PERYÖN; bugün Ege, İç Anadolu, Trakya, Güney Marmara ve Güneydoğu Anadolu şubeleri ve Antalya Temsilciliği ile tüm Türkiye’ye sesleniyor.Çeyrek asrı aşkın süredir aralıksız düzenlediği İnsan Yönetimi Kongresi ile şimdiye kadar binlerce profesyoneli konuk eden PERYÖN, geçmişte 300 kişilik katılımla gerçekleştirdiği kongrelerinde şimdi 3 binden fazla konuğu ağırlıyor. Sektörün nabzını tutan kongrede düzenlenen 40’a yakın oturumda, yerli - yabancı 100 konuşmacı ile gündemi yakalamakla kalmıyor, farklı tartışma başlıkları çıkartıyor. Katılımcıları yeni insanlar, fikirler, yaratıcı çözümler ve uygulamalar ile tanıştırıp, işe bakışı değiştiriyor, hatta iş yapış biçimini baştan kurguluyor. nsan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi, yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanıtmayı, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmayı amaçlayan PERYÖN İnsana Değer Ödülleri ise 2008 yılından bu yana düzenleniyor. Toplam sekiz kategoride senenin en iyi insan yönetimi uygulamaları ve projeleri ödüllendiriliyor.Gençlerin iş yaşamına katılımı konusunda önemli çalışmalar yapan PERYÖN, üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği Kariyer Panayırı etkinliği ile farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Kariyer Panayırı ile bugüne kadar 35 ilde 4 bini aşkın öğrenciye ulaşan PERYÖN, üniversitelileri iş dünyasının deneyimli isimleriyle buluşturuyor, tanımadıkları meslekleri daha yakından tanımalarını sağlıyor.Kurduğu Akdemi ile her yıl binlerce çalışana ulaşan PERYÖN sadece kurumların ve çalışanların ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Düzenlediği ücretsiz eğitimlerle iş yaşamının çıtasını yukarıya taşıyor.

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam