reklam
reklam

Minibüs Şoförlerine Denetim Sürprizi

Eklenme Tarihi: 4 Kasım 2018, Pazar - 22:17   Okunma Sayısı: 137346
Minibüs Şoförlerine Denetim Sürprizi

İstanbul’un çeşitli bölgelerine yolcu taşıyan yolcu minibüslerinin trafik kurallarını hiçe sayması yüzünden aldığımız şikayetlerin sayısı çok yüksek olduğunu yazmış ve “Bu Kaçıncı” adlı yazımızda şu satırlara yer vermiştik.

“Değerli emniyet mensuplarımız ve güvenlik görevlilerimiz; yolcu minibüslerindeki şoförlerin trafik kurallarını hiçe sayması yüzünden yaşanan sorunlar açık-seçik görülüyor. Bunlarla karşı alacağınız tedbirler hiç değilse; kuralları hiçe sayan şoförleri caydıracaktır.

Kuralları uygulayan ve trafik canavarlığına soyunmayan şoförlerimiz başımızın tacı. Aksi davranan ve milletin sağlığını da hiçe sayan şoförlerle derdimiz var. Eğer kuralları uygular ve trafikte kaos yaratmazlarsa zaten böyle bir sorun olmayacağı gibi; bizler de bu konu hakkında da köşe yazmayacağız. “Lütfen kurallara uyalım, Uymayanları uyaralım.”

Sanki emniyet mensuplarımız ve güvenlik görevlilerimiz bu durumu sezmiş olsalar gerek, çalışma başlattılar ve fazla yolcu taşıyan ve kural ihlali yapan minibüslere ceza yazdılar. Sorumsuz olan bu isimlerin kimi emniyet şeridinden gidiyor, kimi fazla yolcu alıyor,kimi ise yasak olan noktalarda yolcu alıp indiriyor. Artan şikayetler üzerine Trafik Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Amirliği’ne bağlı polisler geçtiğimiz gün Maltepe’de minibüslere yolcu gibi binerek denetim yaptı. Minibüsteki fazla yolcuları ve kural ihlallerin cep telefonlarına kaydeden polisler daha sonra kimliklerini göstererek trafik kontrol noktasında ceza yazdı.

Bir minibüs sürücüsü; yapılan denetimde başkasının ehliyetine ceza kestirmek isteyince ceza puanı aldı

Ancak kural tanımazlık polisin denetimi sırasında da devam etti. Bir minibüs sürücüsü; yapılan denetimde başkasının ehliyetine ceza kestirmek istedi. Peki olay nasıl gelişti derseniz; kontroller sırasında ayakta yolcu taşıdığı için ceza yazılan bir minibüs şoförü ise cezayı ödeyeceğini ancak cezanın başkasının ehliyetine kesilmesini istedi. Ancak polis minibüs şoförünün ehliyetine ceza puanı kesti.

Şoförlere son bir uyarımız daha var; kuralları uygular ve trafikte kaos yaratmazlarsa kendileri de yolcular da; rahat ederler. Aksi durumlarda ise yaşanan sorun herkesi etkileyecektir.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam