reklam
reklam

Üsküdar Anadolu Küllerinden doğuyor

Eklenme Tarihi: 3 Kasım 2018, Cumartesi - 10:10   Okunma Sayısı: 196535
Türkiye'nin en köklü kulüplerinden biri olan ve 110 yıllık tarihi ile göz kamaştıran Üsküdar Anadolu, Mustafa Dereci başkanlığındaki yeni yönetimiyle yeniden yükselişe geçti

 

 

İSTANBUL

Mustafa Dereci başkanlığındaki yeni yönetimiyle yeniden yükselişe geçti

Yıllarca Türkiye 1.Ligi'nde mücadele eden, ancak ilgisizlik ve bilgisizlik yüzünden Amatör Lig'e düşen Üsküdar Anadolu, tekrar o şaşalı günlerine dönmenin planlarını yapıyor. Kulübü İstanbul 2.Amatör Ligi'ndeyken devralan Başkan Mustafa Dereci ve ekibi, kısa sürede yeşil-beyazlıları İstanbul Süper Amatör Ligi'ne çıkartmayı başardı. Ancak Üsküdar ekibinin bir yıldız gibi parladığı günlerine dönmesi için tesisleşmesi gerekiyor. Geçen zaman içinde tesisleri elinden alınan Üsküdar Anadolu, yeni tesis konusunda kendilerine verilen sözlerin tutulmasını bekliyor. Tesisleşmenin çok önemli olduğunu belirten Mustafa Dereci '' İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’den destek bekliyoruz'' dedi.

110 yıllık geçmişi bulunan ve bu sezon İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi'nde mücadele eden Üsküdar Anadolu’nun Başkanı Mustafa Dereci, yaptığı basın toplantısında, “Her amatör takım gibi biz de tesis sorunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar Anadolu’ya sahip çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a Üsküdar Anadolu’nun tesis sorununu çözmesi için talimat verdi. Uysal’ın danışması bizi arayarak, Üsküdar Belediyesi'nin yer göstermesi halinde kendilerine tesis yapacaklarını söylemesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen bir sonuç alamadık. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’den bugüne kadar beklenen desteği göremedik. Üsküdar'da ikamet eden Sayın Cumhurbaşkanımız ve komşumuz Recep Tayyip Erdoğan’dan konuya bir kez daha ilgilenmelerini bekliyoruz” dedi.

 

 

Tesis çok önemli

Bir spor kulübü için tesisin çok önemli olduğuna dikkat çeken Üsküdar Anadolu Başkanı Mustafa Dereci, ''Elimizdeki tesisler birer, birer alındı. Geçmişte Profesyonel Lig'de maçlarımızı oynadığımız ve kurucumuzun ismini taşıyan Burhan Felek Stadı, atletizme verildi. Ardından tesislerimiz bir bir elimizden alındı. Bize tesis için gösterilen yerler de ya helikopter pisti oldu ya da şimdi başka amaçla kullanılıyor'' diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istediklerini belirten Dereci, “Sayın Cumhurbaşkanımız da Üsküdar’da ikamet ediyor. Üsküdar Anadolu’ya yardım edecektir. Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a Üsküdar Anadolu’nun tesis sorununu çözmesi için talimat verdi. Şimdi bütün iş Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in bir yer tahsis etmesine kaldı. Üsküdar'da bize Altunizade'de bir yer gösterildi. Ancak sonuç çıkmadı. İlçemizde ikamet eden Sayın Cumhurbaşkanımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu.

110 yıllık şanlı tarih

Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan Dereci, sözlerine kulübün tarihini anlatarak başladı. Dereci, “Üsküdar Anadolu Spor Kulübü, 1908 yılında Mehmed Burhaneddin yani Burhan Felek ile Dr.Hüdai Bey ve arkadaşları tarafından kuruldu. Galatasaray ve Fenerbahçe’den sonra Türkiye’nin resmi şekilde futbol oynanan üçüncü kulübüyüz. Beşiktaş, ilk spor kulübümüzdür ancak ilk yıllarında futbol lisansı yoktu. Dile kolay, 110 yıllık bir kulübüz. Dalya diyeli bile tam 10 yıl oldu” dedi.

110 yıla övünçle bahsedilecek bir çok başarı sığdırdıklarının altını çizen Dereci “Kuruluşumuz Fenerbahçe ile paraleldir. Yani Fenerbahçe ile kuruluşta kardeşiz. Anadolu Spor ismiyle kurulan kulübümüz 1900’lü yılların başında kurulmuş her kulüp gibi Kuvvay-i Milliye döneminde büyük katkı sağladı. O yıllarda kürek takımımız, Anadolu’ya silah ve insan taşıdı. İsmimizdeki ''Anadolu'' kelimesi de bu yüzden Üsküdar'ın yanına eklenmiştir'' diye konuştu.

Taklit edildik

Zaman içerisinde çeşitli nedenlerle ismi değişen ve kendileriyle aynı ismi, aynı rengi, hatta aynı logoyu paylaşan kulüpler olduğunu hatırlatan Deveci ''O dönemde sesimizi duyan olmadı. Hem Üsküdar Anadolu, hem de Anadolu Üsküdar diye iki tane kulüp olmaz. Ama şimdi onlar yok, Üsküdar'ı terk ettiler. Biz gerçek ve öz Üsküdar Anadolu olarak yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Şu an İstanbul Süper Amatör Küme’de mücadele ettiklerini belirten Dereci, şunları söyledi: “Şu an için gruptaki yerimizin hiç de iç açıcı değil. Ancak, 5 yıl önce kulübü biz adeta sokaktan aldık. Azmettik, önce ikinci amatörden birinci amatöre, geçen sene de Süper Amatör’e çıktık. Süper Amatör’de kalmak için bütün elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Gösterilen arsa verilmedi”

Çok zorluk çektiklerini sözlerine ekleyen Dereci, “110 yıllık kulübümüzün ne sahası var ne idare binası. Süper Amatör’e yükseldiğimizde kupamızla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza gitmiştik. Kendisi de futbol oynadığı için Üsküdar Anadoluspor’dan haberdardı ancak hayatını devam ettirdiğini bilmiyordu. Yanındakilere emir verip, Üsküdar Anadolu’ya sahip çıkın’ dedi. Sonrasında bizi İBB Genel Sekreterliği’nden aradılar. Arsa gösterilirse saha ve tesis yapılacaklarını söylediler. Biz de Arsa tahsisi için Üsküdar Belediyesi’ne gittik. Ancak gösterilen arsanın tahsisi çıkmadı. Biz de tekrar Sayın Cumhurbaşkanımıza gidip, yeniden yardım isteyeceğiz. Kendisi de Üsküdarlı olduğu için Üsküdar Anadolu’ya sahip çıkacaktır” diye konuştu.

“Dikey değil yatay büyüyeceğiz”   

Dereci şunları söyledi: “Biz futbol oynamak, şampiyon olmak değil gençlere spor yoluyla faydalı olmak istiyoruz. Bu sene hentbol takımımızı kurduk. İstanbul Gençler Ligi’nde Beşiktaş’la aynı gruptayız. Genç hentbolcularımızız maçlarına bir gelseniz de amatör ruhu bir görseniz. Şu anda grubumuzda ilk sırada Beşiktaş var, Üsküdar Anadolu ise üçüncü sırada. Biz hentbol'de yakaladığımız bu başarıyı bütün amatör branşlara yaymak istiyoruz. Boğazın en uzun kıyı şeride sahip ilçeyiz ama ne kürek takımımız ne de yüzme takımımız var. Yüzmeden küreğe, basketboldan voleybola tüm takım sporlarında ve güreşten eskrime kadar bireysel sporlarda, spor okulu kurmak istiyoruz. Biz lig yükselerek değil, branşlarımızı çoğaltarak büyümek istiyoruz. Yani biz dikey değil yatay büyümek istiyoruz. Üsküdar Anadolu’nun genlerinde her türlü spor var ama imkânımız yok. Biz önce Üsküdarlılardan  sonra da yöneticilerimizden Üsküdar Anadolu’ya sahip çıkmalarını istiyoruz. Üsküdarlıların takımı Üsküdar Anadoludur” dedi.

 

İki kupa arasında 105 yıl

Üsküdar Anadolu Spor Kulübü'nün eski yıllara ait üye defterlerini hala kulüp müzesinde itinayla sakladıklarını söyleyen Başkan Mustafa Dereci ''Müzemizde 1930'lardan, 1950'lerden yadigar kalmış üye kayıt defterlerinin yanı sıra ayrıca, Üsküdar Anadolu Spor Kulübü'nün 1913 yılında kazandığı ilk kupa da yer alıyor. Geçen sezon kazandığımız İstanbul 1.Amatör Ligi Şampiyonluk kupasıyla, yan yana koyduğumuzda, iki kupa arasında tam 105 yıllık bir fark oluşuyor. Bu da kulübümüzün ne akdar köklü bir geçmişe dayandığının en güzel ispatıdır'' dedi. Geleceğe güvenle bakmak kadar, geçmişe de sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Deveci, ''Üsküdar Anadolu, tarihi değerleriyle, Üsküdarımızın, Üsküdarlıların kulübü olmaya devam edecektir'' şeklinde konuştu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ-MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam