reklam
reklam

İran ABD botlarını Basra Körfezi’nde alıkoydu

Eklenme Tarihi: 13 Ocak 2016, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 141559

WASHINGTON

ABD Donanması’na ait iki botun İran tarafından Basra Körfezi’nde alıkonduğu bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, 10 denizcinin bulunduğu botlarla Kuveyt’ten Bahreyn’e seyir halindeyken teması kaybettiklerini belirtti.

Bir Pentagon yetkilisi, “Hemen sonrasında İran makamlarıyla iletişim kurduk, personelimizin güvenliği ve iyi olduklarına dair tarafımıza bilgi verildi. Denizcilerimizin yollarına kısa sürede içinde devam etmelerine izin verileceğine dair teminat aldık” dedi.

Öte yandan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes da gazetecilere yaptığı açıklamada, sorunun çözülmesi ve denizcilerin dönmeleri için çalıştıklarını kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile konuyla ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiği açıklandı.

CNN televizyonu üst düzey bir Pentagon yetkilisine dayandırdığı haberinde, botların İran sularına girdiğini ancak bunu kasten yapıp yapmadığının araştırıldığı ifade edildi.

İran doğruladı

İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, dün saat 16.30 sıralarında Basra Körfezi'ndeki Farsi Adası'nın yakınlarında İran karasularına giren ABD donanmasına ait iki bottaki 10 askerin gözaltına alınarak Farsi Adası'na nakledildiği belirtildi.

Gözaltına alınan biri kadın 10 askerin durumlarının iyi olduğu ifade edildi. 

Yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'na konuşan Devrim Muhafızları Sözcüsü Tuğgeneral Ramazan Şerif ise "askerlerin kasten mi yoksa yanlışlıkla mı" İran karasularını ihlal ettiğinin incelendiğini belirterek,"Askerlerin acilen serbest bırakılacaklarına dair açıklamalar söylentiden ibaret. Ben bunları ne teyit ne de tekzip edebilirim" dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam