reklam
reklam

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı 150 Çocuk İçin Umut Elçilerini İstanbul Maratonu’na Çağırıyor

Eklenme Tarihi: 24 Ekim 2018, Çarşamba - 12:55   Okunma Sayısı: 149387
Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), 2019’da Pendik’te hizmete açılacak 2. Aile Evi’nde misafir edeceği kanserle mücadele eden 150 çocuk ve ailesine destek olmak için 40. Vodafone İstanbul Maratonu’nda koşacak Umut Elçileri’ni arıyor. 11 Kasım Pazar günü “Sağlıklı Yarınlara Koş İstanbul” temasıyla gerçekleşecek maratonda KAÇUV adına koşacakların bağışları, 2. Aile Evi’nde konaklayacak 150 çocuğa umut ışığı olacak.

2000 yılında maddi sorunları nedeniyle kanser tedavileri aksama riski taşıyan çocuklar ve ailelerine destek sağlamak amacıyla kurulan KAÇUV, 11 Kasım Pazar günü 40’ıncısı düzenlenecek Vodafone İstanbul Maratonu’nda 2. Aile Evi’ne destek sağlamak için yer alıyor. “Sağlıklı Yarınlara Koş İstanbul” sloganıyla gerçekleştirilecek maratonda KAÇUV adına koşacak Umut Elçileri’nin toplayacağı bağışlarla 2. Aile Evi’nde misafir edilecek 150 çocuğun ve ailesinin masraflarına destek sağlanacak. İsteyenler Maratonda KAÇUV adına 22 Ekim itibariyle Umut Elçileri’ne bağışlarıyla destek olabilecek.

 

 

2. Aile Evi 22 Aileye Sıcak Bir Yuva Olacak

Aile Evleri ile çocuklarının kanser tedavisi nedeniyle şehir dışından İstanbul’a gelmek zorunda kalan ve ekonomik sıkıntı çeken ailelerin; ücretsiz konaklama, psiko-sosyal destekler, gıda, hijyen, mutfak ve kısmi giyim ihtiyaçlarını karşılayan KAÇUV, tedavi gören çocuk ve ailelerine umut oluyor. Pendik’te temeli atılan ve 2019’da hizmete açılacak 2. Aile Evi ile tedavi gören çocuklara uygun bir yaşam alanı oluşturmak hedefleniyor. Toplamda 6 kattan oluşacak olan, 150 çocuğu misafir edecek 2. Aile Evi’nde 22 ailenin konaklayabileceği 22 oda olacak. Ayrıca 2. Aile Evi’nde, sınıf, bilişim odası, psikolog odası ve anneler için atölye alanı da bulunacak.

 

Geç Kayıtlar 9-11 Kasım Tarihlerinde

Vodafone 40. İstanbul Maratonu yoğun talep sebebi ile tamamlandı. Online kayıt işlemini gerçekleştirememiş olanlar için 9-11 Kasım tarihlerinde Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde (Yenikapı Miting Alanı) düzenlenecek olan Maraton ve Spor Fuarı'nda geç kayıt imkânı sunulacak. Sporcular, fuarda yer alan sivil toplum kuruluşları arasından seçecekleri herhangi bir STK'ya bağış yapmak ve kayıt ücretini ödemek kaydıyla geç kayıt yaptırabilecek.

 

2. Aile Evi’ne destek olarak çocuklara umut olmak isteyenler aşağıdaki hesaptan bağış yapabiliyor:

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı

Denizbank Zincirli Kuyu Şubesi

Hesap No: 439719

IBAN: TR08 0013 4000 0004 3971 9000 04

 

 

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Hakkında:

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, 2000 yılında çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle kuruldu. Vakfın temel amacı maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamaktır. Ayrıca kanser ile mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılması vakfın öncelikli hedefleri arasında yer alır.

 

Aile Evi Hakkında:

2012 Mart ayında düzenlenen kampanyalar ve İstanbul Valiliği’nin destekleri ile inşa edilen Aile Evi, ihtiyaç sahibi olan kanserli çocuk ve ailelerine tedavi sırasında hiçbir ücret ödemeksizin konaklama, gıda, temizlik, sosyal alanlar, mutfak, kısmi giyim, eğitim ve psiko-sosyal destek sağlıyor. Aile Evi, 2 adet tek kişilik, 12 adet çift kişilik odaları ile 14 odadan oluşuyor. Aile Evi’nde kalan hasta çocuklar için bir oyun odası ve oyun bahçesi bulunuyor. Ayrıca çocukların yaş grupları doğrultusunda oyun odası içerisinde bilgisayar, DVD ve televizyon bulunuyor. Bütün odalarda banyo, buzdolabı, televizyon ve klima olan mekânda, misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, ortak alan bir mutfak ve çamaşırhane de hizmet veriyor. “Aile Evi projesi” ile gıda, giyecek gibi yardımların yanında hem çocuklar hem de ebeveynleri için psikolojik destek hizmeti de verilerek bu zorlu süreçte ailelerin yanında oluyor. “Aile Evi” çalışmalarının en öncelikli hedefi projenin genişletilerek daha çok aileye ulaşılması.

II. Aile Evi’nin de 2019 Mart ayı itibari ile hizmete başlaması planlanıyor. İstanbul’un Anadolu yakasında, Pendik’te temeli atılan, toplamda 6 kattan oluşacak olan II. Aile Evi’nde 22 ailenin konaklayabileceği 22 oda olacak. Her katta 4 aile odası ve en üst katta da büyük bir oyun odasının yer alacağı II. Aile Evi’nde, çocuklar için atölye alanı, sınıf, bilişim odası ve psikolog odası da bulunacak.

Kaynak: SON-AN GAZETESİ
Editör: SON-AN GAZETESİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam