reklam
reklam

MSGSÜ 2018-2019 Akademik Yılına Törenle Girdi 

Eklenme Tarihi: 18 Ekim 2018, Perşembe - 10:56   Okunma Sayısı: 151144
Mazisi  sanat  tarihçisi, arkeolog, müzeci, ressam,  mimar  Osman Hamdi Bey tarafından 1882'de Mekteb-i Sanayi-i Nefise-i Şahane adıyla kurulması ve 2 Mart 1883'te 8 eğitmen ve 20 öğrencisi ile öğretime başlamasına kadar uzanan Mimar   Sinan   Güzel   Sanatlar   Üniversitesi’nin akademik yılı açılışı 8 Ekim 2018 Pazartesi günü Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda düzenlenen törenle başladı. Törene çok sayıda akademisyen ve öğrencinin yanı sıra  Eski İBB Başkanı ve  UNACLA (Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Danışma Kurulu) Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulundu.

Mimar   Sinan   Güzel   Sanatlar   Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Yalçın Karayağız: “MSGSÜ Türkiye’nin sanat, tasarım ve mimarlık alanındaki ilk ve bir bütün olarak tek kurumu olması hasebiyle ülkemiz yüksek öğretim sistemi içerisinde müstesna bir yere sahip olma özelliğini bu güne kadar sürdüre gelmiştir”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açış konuşmasını yapan Mimar   Sinan   Güzel   Sanatlar   Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Yalçın Karayağız, Üniversitenin 136 yıllık köklü tarihini vurgulayarak “Türkiye’nin sanat, tasarım ve mimarlık alanındaki ilk ve bir bütün olarak tek kurumu olması hasebiyle ülkemiz yüksek öğretim sistemi içerisinde müstesna bir yere sahip olma özelliğini bu güne kadar sürdüre gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Yeni öğrencilerimize, “ Üniversitemizde insan olmanın erdemini, bilimin, sanatın ve kültürün önemini, emeğin değerini öğrenmekle kalmayıp hayatın anlamını da hissederek yaşayabileceklerini” vurgulayan Karayağız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartı ile her fikre hürmet ederiz. Her kanaat bizce muhteremdir. Sizlerin fikri hür vicdanı hür bireyler olarak Türkiye Cumhuriyetini ilelebet koruyacağınıza olan inancımız tamdır.” sözleriyle devam etti ve Yolunuz ve bahtınız açık olsun diyerek konuşmasını tamamladı.

Emekli Öğretim Üyesi Prof. Kemal İskender “Türk Resmi, 68 Kuşağı” konulu açış dersinde 68 Kuşağının ifadecilik (empresyonizm) akımını temsil ettiğini belirtti

Tören, Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Kemal İskender ‘in “Türk Resmi, 68 Kuşağı” konulu açış dersi ile devam etti. İskender; 1930’ların ortasında D Grubu’nun Türk Sanatındaki etkisine temas ederken 68 Kuşağının ifadecilik (empresyonizm) akımını temsil ettiğini belirtti.

İskender bu dönemi temsilen Aliye Berger, Adnan Çoker, Ali Çelebi, Cihat Burak, Neşet Günal, Özer Kabaş, Neşe Erdok, Mehmet Güleryüz, Komet, Alaettin Aksoy, Utku Varlık, Nevhiz Tanyeli, Altan Gürman, İbrahim Örs, Mustafa Ata, Cihat Aral, Burhan Uygur, Ergin İnan, Yavuz Tanyeli, Erol Kınalı, Fevzi Karakoç, Seyyit Bozdoğan, Nedret Sekban, Aydın Ayan, Hüsnü Koldaş, Ramiz Aydın, Resül Aytemir, Ahmet Uygur Deniz, Aydın Ayan, Hüsnü Koldaş, Ramiz Aydın, Resul Aytemir, Asım Koçak, Mevlüt Akyıldız, Ahmet Uygur Deniz ve Mustafa İrfan Okan’ın resimlerini örneklerle açıkladı.

Ayrıca törende İstanbul Devlet Konservatuarı’nın Üfleme ve Vurma Çalgılar Ana Sanat Dalı öğrencilerinin hazırladıkları dinleti sunuldu.

Program, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Ergönül ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Nihal Kafalı’nın sergi açış konuşmalarının ardından “2018 -2019 Öğretim Yılı Mimarlık Fakültesi Açılış Sergisi” ve “Mezunlar 2018” sergilerinin açılışı ile sona erdi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam