reklam
reklam

SAVAŞ MAĞDURU ÇOCUKLAR ‘SINIRSIZ ŞENLİK’ İLE EĞLENDİ

Eklenme Tarihi: 18 Ekim 2018, Perşembe - 10:25   Okunma Sayısı: 190297
Suriye’de 7 yıldır devam eden iç savaşta yüzbinlerce kişi hayatını kaybederken, milyonlarca Suriyeli de ülkelerini terk ederek, komşu ülkelere sığındı.

İSTANBUL

İç savaşın başladığı ilk günden itibaren Suriyelileri yalnız bırakmayan Türkiye, oluşturulan kamplarda misafirlerine her türlü desteği veriyor. Sivil toplum kuruluşları da “ensar-muhacir” anlayışından hareketle düzenlenen kampanyalarla savaş mağdurlarını bir an olsun yalnız bırakmıyor. Düzenlenen kampanyalarda  Suriyeli mültecilerin yüzünü güldüren en önemli derneklerinden bir tanesi de Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD).Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) Suriye’de terörden temizlenen bölgelerde Şenlik” etkinlikleriyle zor günler geçiren savaş mağduru on binlerce çocuğun yüzünü güldürdü. UMHD'nin, Suriye'deki çocuklara mutluluk götürmek için Fırat Kalkanı Bölgesi'nde düzenlediği Sınırsız Şenlik adı altındaki etkinliklere hız kesmeden devam etti Derneğin yeni durağı Azez – Cerablus’un El- Bab tarafı oldu. Derneğin gönüllü ekipleri sokak oyunları, atölyeler ve yarışmalar düzenleyerek çocukları eğlendiriyor. Derneğin düzenlediği etkinliğe katılan çocuklar yüzlerini Türk bayraklarıyla ve Suriye devrim bayraklarıyla boyadılar. Halep kırsalındaki Dabık köyünde yapılan çeşitli faaliyetlere katılan çocuklar, Türk gönüllülerin önünde sıra oluşturarak yüzlerine resimler çizilmesini istedi. Türkiye’den gelen UMHD gönüllü ekipleri sokak oyunları, filmler, gösteriler, deney atölyeleri ve yarışmalar düzenleyerek çocukları eğlendiriyor. Çocuklar belki de ilk defa gördükleri palyaçolar eşliğinde unutulmaz dakikalar yaşarken güzel oyunlara eşlik etti. Tiyatro ekibi ayrıca, akrobasi, ateş püskürtme, jongler gösterileri çocuklar tarafından merak ve dikkatle izlendi. Etkinliğe katılan Grup Yürüyüş solisti Mehmet Ali Aslan da Suriyeli çocukların eşliğinde Arapça eserler seslendirdi. Etkinliğe katılan çocuklara derneğin hazırlamış olduğu “Heybeli Çocuk” projesi kapsamında da kırtasiye dağıtımı yapılarak eğitimlerine katkı sağlandı. Etkinlik 9'uncu gününde ise Bab ilçesindeki bin çocuğun yüzünü güldürdü. Bab'dan önce Azez, Mare, Fırat Kalkanı Harekatı’yla terörden arındırılan Burakatı, Dabık, Soran ve Çobanbey beldelerinde de program kapsamında etkinlikler düzenlenmişti.Savaş mağduru çocukların bir günlük de olsa yüzü güldü.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) Hakkında Bilgi

Derneğin amacı ve çalışmaları

Mülteci ve sığınmacıların öncelikle yaşam hakkının korunması, işkence, baskı ve zulüm ortamına geri gönderilmelerinin önlenmesini sağlamak. Mülteci ve sığınmacıların her türlü hukuki haklarının korunması ve insan onuruna yakışır hayat sürmelerini sağlamak. Mülteciliğe sebep olan politikalar ve insanlık dışı muamelelerin sona ermesi için çalışmalar yürütmek. Mülteciler ile ilgili yasaları ve onların uygulamalarını geliştirmek, öncülük etmek ve uluslararası standartlar seviyesine getirmek. Mültecilerle ilgili sorunların acil ve etkili çözüme kavuşturulması için devletleri ve uluslar arası kuruluşları işbirliğine sevk etmek. Adaletin herkese ve her yerde gerekli olduğu bilincini yayarak mültecilere, insan hak ve hürriyetlerinin azami ölçüde uygulanmasını sağlamak. Dini, ırkı, etnik kökeni, dahil olduğu sosyal grubu ve siyasi düşünceleri nedeniyle yerinden edilmiş kişilerin hukuki ve sosyal  ihtiyaçlarını karşılamak. Devletlerin vatandaşlarına sağlamakla yükümlü olduğu can, mal ve ırz güvenliğini mülteci ve sığınmacılara da tanımasını sağlamak. Hem Türkiye’de hem de uluslar arası alanda mülteciler ve hakları ile ilgili sağduyu ve bilinçlendirmeyi artırmak. Yerli ve yabancı sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak daha fazla sayıda mülteciye hızlı ve etkili yardımda bulunmak ve kalıcı çözümler üretmek. Mülteciler hakkındaki yasa çalışmalarına katkıda bulunmak ve yol göstermek, hakların ve hukuk yollarının kullanımında öncülük etmek .Mültecilerle ilgili kamuoyunun desteğini sağlamak, hoşgörüsüzlüklerin önüne geçmek

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam