reklam
reklam

HER ÜÇ KAMU ÇALIŞANINDAN BİRİ KİRACI

Eklenme Tarihi: 17 Ekim 2018, Çarşamba - 13:38   Okunma Sayısı: 149511
Bin 577 kamu emekçisiyle yapılan araştırmaya göre, her üç kamu çalışanından birisinin kiracı olduğu tespit edilirken, kendi evlerinde oturanların oranı ise yüzde 57,2 oldu.

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, kamu çalışanlarının genel durumlarını ele alan araştırmayı inceledi. Ajans Press’in Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, her üç kamu çalışanından birisinin kiracı olduğu tespit edilirken, kendi evlerinde oturanların oranı ise yüzde 57,2 oldu. Ailesinin evinde oturanların oranı yüzde 12,5, lojmanda oturanların oranı ise sadece yüzde 2,2 olarak saptandı.

 

ORTALAMA GELİR 4 BİN-7 BİN 500 TL ARASI

 

Çalışma ve Toplumsal Yaşam Deneyimleri raporunda, kamu çalışanlarının yüzde 90,6’sının 5 bin TL’den daha az maaş aldığı saptandı. Yaklaşık yarısına denk gelen yüzde 49,2’sinin ise aylık gelirinin 4 bin ile 7 bin 500 TL arasında olduğu görüldü. Kamu çalışanlarının yüzde 95’inin de kredi kartı kullandığı görülürken, buna paralel olarak yüzde 90’ının da borç ödeme de zorlandığı tespit edildi.

 

ITS Medya ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. Bu yıl içerisinde kamu çalışanlarıyla ilgili olarak, 6 bin 184 haber yansıması tespit edildi. Medyayayansıyan haber başlıklarında, en çok geçim sıkıntısı ve liyakat tartışmalarının haber başlıklarına yansıdığı görüldü.

 

*Daha Fazla bilgi için; AJANS PRESS /[email protected]/444 7 212-1191

Kaynak: SON-AN GAZETESİ
Editör: SON-AN GAZETESİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam