reklam
reklam

Beykoz’da Karadeniz Günleri esiyor

Eklenme Tarihi: 15 Aralık 2014, Pazartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 143278

Beykozlular, 5 Aralık ve 14 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen Karadeniz Yöre Günleri’nin adeta tadını çıkartıyor.

 

Beykoz nüfusunun çoğunluğunun Karadeniz insanın oluşturduğunu bilmeyen yoktur neredeyse. Beykozlu Karadenizliler yöresel tatlarını hem yaşamak, hem de yaşatmak ve tattırmak için gerek Beykozluya, gerekse Karadeniz mutfağını seven vatandaşlara Kavacık’ta pazar yerini andıran bir ortamda muhlamadan, laz böreğine, lahana sarmasından, hamsi tavaya, cevizli pestilden, fındık ve cevize, tereyağından süzme peynirine ve peynir çeşitlerine dek adeta Karadeniz mutfağını Beykozluya tanıtıyor, tattırıyor.

5 Aralıkta açılan ve 10 gün boyunca sürecek olan ‘Karadeniz Yöre Günleri’ etkinliğinde yer alan tüm ürünler Karadeniz’den gelirken, ürünleri satanların da Karadenizli olması vatandaşın tereddütsüz doğal ürünlerden alması sağlıyor. Ee durum böyle olunca kadrajımıza Karadeniz insanının neşesi yansırken, dolayısıyla ortaya birbirinden renkli pozlarda çıkıveriyor. Biz kadrajımızı ayarlarken esnafta ürünlerini şekilden şekile sokarken, pozlama aşamasında oldukça yardımcı oluyor. Trabzon Of’tan getirdiği ürünlerinin yarısını sattığını söyleyen Mehmet bey, Beykoz’daki etkinliğin, Feshane’deki kadar etkili ve yeterli olmadığını, haftasonu Feshane’de gerçekleştirilecek olan Sinop Günleri’ne katılacaklarını söylerken herkesi oraya davet etti. Mini taş değirmeninin kurutulmuş mısır tanelerini öğütmesini ilgi ile izleyen vatandaşlar, taze mısır ununu almayı da ihmal etmediler. İlk defa değirmen görenler ise hatıra fotoğrafı çektirdiler.

7’den 70’e , Beykoz Karadeniz Yöre Günleri’ne katılan vatandaşların bu etkinlikten oldukça memnun oldukları görülürken, haftasonu Feshane’de yapılacak olan Sinop Günleri’ni sabırsızlıkla beklediklerini söylediler.

Kaynak: tünaydın gazetesi
Editör: Ayşe DURSUN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam