reklam
reklam

YEŞİLAY 3.ULUSLARARASI KARİKATĞR YARIŞMASI DÜZENLİYOR

Eklenme Tarihi: 10 Ekim 2018, Çarşamba - 12:53   Okunma Sayısı: 147051
Yeşilay bağımlılıklara dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 3. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nı gerçekleştiriyor.

Bağımlılıkla mücadele eden Yeşilay, dünyanın, ülkemizin ve özellikle gençlerin bağımlılıklara karşı dikkatini çekmek için ve farkındalık yaratmak amacıyla 3. . Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nı hayata geçiriyor. Bağımlılıklara karşı sporun ve hareketli yaşamın bağımlılık yapıcı maddelerden uzak durmasındaki önleyici gücü ve etkisi yarışmanın ana temasını oluşturuyor. Yeşilay, yarışma ile bağımlılıkla mücadeleye dünyanın dört bir yanından karikatür sanatçılarını dahil ederek çizgilerine katkıları mizah unsuruyla oluşturdukları etkileyici mesajları topluma aktarmayı hedefliyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Yeşilay’ın Bağımlılıklara karşı sporun önleyici etkisi mesajının karikatür aracılığıyla aktarılması amacıyla düzenlenen yarışmanın başvuruları 28 Eylül 2018 tarihinde başladı. Karikatüristler 31 Aralık 2018 tarihine kadar başvuru yapabilirler.

2000 EURO ÖDÜL

Yarışmanın sonucunda birince seçilen kişi 2000 Euro ile ödüllendirilirken 5 kişiye 500 Euro değerinde başarı ödülü verilecek.

GEÇTİĞİMİZ YIL 378 KARİKATÜRİST KATILDI

Geçtiğimiz yıl ikincisi düzenlenen  yarışma 63 ülkeden, 378  karikatürist sanatçısı 836 eser ile katıldı. Yarışmada sanatçıların, uyuşturucu madde, tütün, alkol, teknoloji , kumar bağımlılığı gibi ait başlıların yanı sıra, bağımlılıkların insana ve topluma verdiği zararlara  da değinmeleri hedeflendi. Birinciliği elde eden yarışmacı 3 bin dolar, başarılı bulunan 5 yarışmacı 500 dolar ve başarı plaketi ile ödüllendirildi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam