reklam
reklam

Dış Ticaret Beklenti Anketi sonuçları açıklandı

Eklenme Tarihi: 8 Ekim 2018, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 129627

ANKARA

Ticaret Bakanlığı, yılın dördüncü çeyreğine ilişkin Dış Ticaret Beklenti Anketi'ni açıkladı.

Buna göre, İhracat Beklenti Endeksi, dördüncü çeyrekte geçen çeyreğe göre 6,4 puan azaldı. Yılın üçüncü çeyreğinde 118 olan endeks, dördüncü çeyrekte 111,6 seviyesine geriledi. Söz konusu endeks geçen yılın aynı dönemine göre de 12,1 puan düşüş gösterdi.

Dördüncü çeyrekte İhracat Beklenti Endeksi'ni "Şu Anda Kayıtlı İhracat Sipariş Düzeyi" yayılım endeksi negatif etkilerken diğer yayılımların 100'den büyük olması sebebiyle endeksi pozitif etkilediği görüldü.

İthalat Beklenti Endeksi de geriledi

İthalat Beklenti Endeksi, yılın dördüncü çeyreğinde üçüncü çeyreğe göre 13 puan azaldı. Bu yılın üçüncü çeyreğinde 113,1 olan endeks, dördüncü çeyrekte 100,1 seviyesinde gerçekleşti. Endeks geçen yılın aynı dönemine göre de 12,7 puan azalış kaydetti.

İthalat Beklenti Endeksi'ni "Birim İthalat Fiyatı Beklentisi" yayılımı pozitif etkilerken, diğer yayılımlar endekse negatif yansıdı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam