reklam
reklam

Ah! Kosmos’un yeni single’ı DJ Mag’de ilk kez tanıtıldı

Eklenme Tarihi: 30 Eylül 2018, Pazar - 17:00   Okunma Sayısı: 135804

Elektronik müzik bestecisi, prodüktör ve ses tasarımcısı Başak Günak, nam-ı diğer Ah! Kosmos’un 5 Ekim’de yayınlanacak yeni albümü “Beautiful Swamp”ın ikinci single’ı “June”, 24 Eylül’te DJ MAG’de açılışını yaptı. Birleşik Krallık’ta aylık olarak çıkartılan ve 10’dan fazla farklı dilde yayın yapan DJ MAG, elektronik müzik dünyasının en önemli yayınlarının başında geliyor ve her yıl dünyanın en iyi 100 DJ’ini seçtikleri “DJMAG Top 100 Djs” listesiyle de DJ’lerin gözünü ayırmadığı bir platform olmaya devam ediyor.
Prodüktörlüğünü Başak Günak’ın yaptığı ve Almanya’nın en önemli plak şirketlerinden Compost Records etiketiyle yayınlanacak elektronik müzik türündeki “Beautiful Swamp”, 5 Ekim’den itibaren ise  dijital ve plak formatlarında satışta olacak.
Başak Günak: hayal ve yaşanmışlığın izlerinin peşinde bir sanatçı
İstanbul doğumlu Başak Günak, uzun seneler bas gitar çaldı. Lisansını Boğaziçi Kimya Mühendisliği’nde, yüksek lisansını ise İTÜ MIAM’ın Ses Tasarım ve Mühendisliği Bölümü’nde yaptı. 2012 yılında Ah! Kosmos adını verdiği solo projesiyle müziğe yoğunlaştı ve ilk EP’si “Flesh”i 2013’te Müzik Hayvanı'ndan yayınlandı. 
Sesin elektronik hâlinin bedenler ve duvarlar arasındaki yansımasını araştıran Günak, canlı performansların yanı sıra Gizem Aksu, Çıplak Ayaklar Kumpanyası, Nurkan Erkulat, Tuğçe Tuna gibi sanatçılar ve sanat gruplarıyla tiyatro, çağdaş dans, video ve mekân odaklı işler için kompozisyonlar yaptı. 2015 yılında ilk albümü “Bastards”, Alman menşeli Denovali Records etiketiyle yayınlandı. Türkiye ve Avrupa’da büyük ilgi gören “Bastards”, “Sakinleştirici olduğu kadar canlandırıcı ve şaşırtıcı”, “Karanlık, karamsar ve çekici” sözleriyle eleştirmenlerden de tam not aldı. Bir yıl sonra, LGBTİQ hareketinin önemli isimlerinden Boysan Yakar, Zeliş Deniz ve Mert Serçe’nin anısına Mabel Matiz ile birlikte yazdığı “Mavi” adlı şarkıyı yayınladı. “Together We Collide” adlı EP’sini 2017 yılında yayınladı.
Avrupa'nın en büyük gösteri sanatları merkezi olan Barbican Hall'da Jonny Greenwood’un açılışını yapan ve aralarında Sonar Festival Barcelona, Berlin CTM Festivali, Tokyo Electronic Music of Arts Festival’in de olduğu bir çok yerli ve yabancı festivalde sahne alan sanatçı, müziğini “Hayal ve yaşanmışlığın bendeki izlerinin derinliğine ulaşmaya çalışıyorum” sözleriyle tanımlıyor. Halen İstanbul-Berlin arasında yaşayan ve üreten Başak Günak’ın ikinci albümü “Beautiful Swamp”, 5 Ekim’den itibaren dijital müzik kanallarının yanı sıra plak olarak da satışa sunulacak.


Ah! Kosmos /BEAUTIFUL SWAMP Albüm Künyesi 
Yay. Tarihi: 5 Ekim 2018, Compost Records
Yay. Formatlar: Dijital, CD & Plak
Albümdeki Şarkılar 
WOODS / 1 
JUNE / 2
WIDE (FEAT. ÖZGÜR YILMAZ) / 3 
IT RAINS WITHOUT YOU / 4 
WE CAN’T FALL OFF A MOUNTAIN / 5 
QUOD NON PERTINENT HIC / 6 
DAWN / 7
PARADISE (FEAT. LEAH CHRISTENSEN) / 8 
BEYOND DREAMS (FEAT. ELİF ÇAĞLAR) / 9 
HEART KNOWS THIS / 10

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: GAMZE YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam