reklam
reklam

Dow’dan Otizmli Çocuklara Eğitim Desteği

Eklenme Tarihi: 17 Eylül 2018, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 127604

Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada otizm farkındalık ayı ilan edilen Nisan ayında ilk kez bu yıl İstanbul’da düzenlenen Otizm Cup Tenis Turnuvası’na Dow altın sponsorluk desteği sağlamıştı. “Otizm için Oyna” sloganıyla yola çıkan ve 660 lisanslı yetişkin tenis oyuncusunun katıldığı turnuva tenis severler tarafından büyük ilgiyle karşılanmıştı. Turnuvanın etkisiyle oluşan farkındalık ve değişimin devam etmesini hedefleyen Dow, turnuva sonrasında da Sporben Otizmli Bireyler Spor ve Yaşam Eğitimi Derneği ile birlikte otizmli çocukların eğitimlerine yönelik desteği sürdürmeyi hedefliyor.

Bireyin dış dünyayı algılama ve aldığı bilgileri kullanma becerilerini sınırlayan, yaşam boyu süren gelişimsel bir bozukluk olan otizm, dünyada 68 çocuktan birinde görülmekle birlikte çağımızda hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir psiko gelişimsel bozukluk olan otizmin, yapılan araştırmalar sonucunda beyin yapısının ya da işleyişini etkileyen bir sürecin sonucunda ortaya çıktığı düşünülüyor. Otizm konusunda farkındalık yaratma hedefiyle Otizm Cup Tenis Turnuvası’na sponsorluk sağlayan Dow, otistik bozukluğu olan bireylerin yaşamını iyileştirmek ve eğitimlerine katkıda bulunmak için kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını devam ettirmeyi planlıyor.

Dow Türkiye ve Orta Asya Başkanı İhsan Necipoğlu turnuvaya ilişkin, “Otizm Cup Tenis Turnuvasına destek olarak anlamlı bir sponsorluğu gerçekleştirmiş olmaktan ve zor şartlar altında hayatlarına devam eden otizmli çocuklara ve ailelerine destek sağlamaktan ötürü gururluyuz. Bu desteğimizle otizmli çocukların ve ailelerinin yaşadıkları sorunlara yönelik toplumsal farkındalık oluşturmaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte de bu alanda yürütülecek faaliyetlere katılmaya, otizm konusunda farkındalık yaratmaya ve otizmli bireylerin spor aracılığıyla yaşama hazırlanmalarına katkı sağlamaya devam etmeyi planlıyoruz” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Dow Kaplama Malzemeleri (DCM) Güney veDoğu Avrupa ve Türkiye Ticari Müdürü Cemal Drahor, “Dow olarak şirketimizde ve faaliyet gösterdiğimiz toplumlarda kapsayıcılık ve çeşitlilik alanındaki çalışmaları desteklemeye daima özen gösteriyoruz. Bu sene Türkiye’de ilk kez düzenlenen Otizm Cup Tenis Turnuvası, sporu ve otizm farkındalığını bir araya getiren ve dünyada eşine çok az rastlanır bir proje. Bu çalışmanın ilk yılında elde ettiği başarıdan mutluluk duyuyor, gelecek yıllarda etkisini artırarak büyümesini diliyoruz” sözleriyle Dow’ın turnuvaya verdiği önemi vurguladı.

Sporben Otizm Aileleri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Kurucusu Bener Erkorur, Dow’ın altın sponsorluğuyla düzenlenen ve 660 lisanslı yetişkin (senyör) tenis oyuncusunun katıldığı Otizm Cup’ın gerçekleşmesiyle birlikte hedeflerine ulaşmanın mutluluğu içinde olduklarını ifade etti. Erkorur, dikkat ve konsantrasyonun büyük önem taşıdığı sporun otizmli bireylerin aldıkları özel eğitimlerin etkinliğine da katkıda bulunduğunu belirtti. Spor disipliniyle hiperaktivite durumlarında azalma görülürken, dikkat gelişimi, bekleme ve oturma sürelerinde ilerleme kaydedildiğini, beceri gelişimi ve kendini daha iyi kontrol edebilmenin getirileriyle özgüvenin arttığını dile getiren Erkorur, otizmli çocukların hem sosyal yaşamında hem de eğitim süreçlerinde olumlu gelişmeler sağlandığının altını çizdi.

Erkorur, düzenledikleri bu turnuva sayesinde 4 otizmli bireyin bir yıllık spor ve yaşam eğitimlere maddi destek sağlandığını da belirtti. Spor eğitiminin önemini Otizm Cup Tenis Turnuvası ile yaygınlaştırmayı başardıklarını aktaran Erkorur, Otizm Cup’ın elde ettiği başarı sonrasında Sporben Otizmli Bireyler Spor ve Yaşam Eğitimi programlarına katılmak amacıyla derneklerine yurt dışından ve yurt içinden başvurular yapıldığını ifade etti. Erkorur, terapist, uzman antrenör ve uzman eğitimcilerinden oluşan proje ekiplerinin bu turnuvadan elde edilen gelirle otizmli bireylerin eğitimlerine başladıklarını ve turnuvanın gelecek yıllarda devam etmesini amaçladıklarını ifade etti.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam