reklam
reklam

Tekzen’den okullara 4 bin kitap bağışı

Eklenme Tarihi: 15 Eylül 2018, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 162494

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli, en yaygın ev güzelleştirme merkezi Tekzen ile Herkese Kitap Vakfı işbirliği ilk meyvelerini verdi.

 

Mart ayında Herkese Kitap Vakfı ile önemli bir sosyal sorumluluk projesine start veren Tekzen, proje kapsamında başta çocuk ve gençler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine kitap ulaştırabilmek için Tekzen’in tüm mağazalarına Kitapcan Kitap Bağış Kumbarası yerleştirdi. Tekzen mağazalarına gelenler yanlarında getirdikleri kitapları bu kumbaraya bıraktı. Mart ayından bu güne binlerce kitap toplandı. Tekzen’in Yaygın Mağazalar Zinciri ve Güçlü Lojistik Ağı sayesinde mağazalarda biriken kitaplar Maxlines Lojistik aracılığı ile ana depoya ulaştı. Büyükçekmece depoda Kitapcan gönülleri ve Tekzen çalışanları tarafından ayrıştırılan 4 bin kitap Herkese Kitap Vakıf aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere yola çıktı.

  

Konu ile ilgili değerlendirme yapan Tekzen Pazarlama Müdürü Mehmet Kızılkaya, “ 59 ildeki 138 mağazamıza ve genel merkezimize konumladığımız toplam 138 Kitapcan Bağış Kumbarası ile Herkese Kitap Vakfı'nın en büyük destekçisi olduk. Bugüne kadar işbirliğimiz kapsamında toplamda 4 bini aşkın kitap bağış rakamına ulaştık. Topladığımız kitapları “Kitapcan Gönüllüleri” ile birlikte Büyükçekmece’de yer alan merkez depomuzdan çocuklarımıza gönderdik. 2019 yılı Şubat ayının başında da ikinci kitap sevkimizi gerçekleştireceğiz. Buradan bizlere kitaplarını bağışlayan tüm müşterilerimize bir kez daha teşekkürlerimizi iletmek isteriz." açıklamasında bulundu.

                             

 “Okuyan Türkiye İçin Herkese Her Yerde Kitap” sloganı ile çalışmalar yapan Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver “ Tekzen ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinden oldukça verimli sonuçlar aldık. Mart ayından bu yana, okunan kitaplar Tekzen mağazalarındaki Kitapcan Kitap Bağış Kumbaralarına bırakıldı ve ilk aşamada toplamda 4 bin kitap bağışına ulaştık. Toplanan 4 bin kitabı Türkiye’nin dört bir yanında; Ağrı, Elazığ, Bitlis, Samsun, Şanlıurfa, Afyonkarahisar, Iğdır, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, Hatay, Hakkari, Muş, Edirne, Kırıkkale, Malatya, Karaman ve Yozgat’taki 20 okula ulaştıracağız. Kitaplarını bağışlayan tüm Tekzen müşterilerine çok teşekkür ederiz. Unutulmamalıdır ki bir kitap bir gelecek değiştirir. Bir kitap bir mutluluktur.” dedi.

 

Tekzen Mağaza açtığı ilerde “eğitime yüzde yüz destek” Sosyal Sorumluluk projeleri kapsamında özellikle ihtiyaç sahibi köy okullarının  boya, kitaplık, çalışma masası, kütüphane kurulumu vb. taleplerini karşılarken  “BİR KİTAP, BİR MUTLULUK” sloganıyla başlattığı kitap toplama projesi ile de eğitime ve okullara verdiği desteği devam ettiriyor.   


 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam