reklam
reklam

​SURİYE’DE SINIRSIZ ŞENLİK 16 EYLÜL’DE BAŞLIYOR!

Eklenme Tarihi: 12 Eylül 2018, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 137693

Son yılların en büyük sorunu olan mültecilk konusunda Uluslararası mülteciler Derneği onlara desteklerini sürdürmeye devem ediyor . Mülteci ve sığınmacıların öncelikle yaşam hakkının korunması, işkence, baskı ve zulüm ortamına geri gönderilmelerinin önlenmesini sağlayan kurum un son durağı Fırat Kalkanı bölgesi. Son yılların en büyük acılarının yaşandığı Suriye’ye mutluluk götürecek olan dernek  Fırat Kalkanı Bölgesi’nde Sınırsız Şenlik 2’yi düzenlemeye gidiyor. 16-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek  şenliğin son 2 günü ise Kilis Öncüpınar Kampları’nda yaşayan çocuklar için olacak.  “ Heybemde Çanta” Kampanyasıyla çocukların yüzünü güldürecek olan dernek çalışmalarına aralıksız devam edecek .

Okul çağında 350 bini aşkın çocuk bulunuyor

7 yılı aşkın bir süredir devam eden iç savaşın en büyük mağduru hiç şüphesiz masum çocuklar oldu.Sorumlusu olmadıkları savaşın pençesinde kimi zaman mülteci botlarıyla boylarından büyük denizleri aşmak zorunda kaldılar, kimi zaman hain bir bombanın enkazında can verdiler. Ve ne yazık ki tüm bunlar dünyanın gözü önünde gerçekleşti.Suriye savaşı tamiri mümkün olmayan yaralar açarken milyonlarca insanı da mülteci haline getirdi. Öyle ki Suriye halkının bir kısmı kendi ülkesinde mülteci konumuna düştü.Türkiye’nin operasyonlarıyla DAEŞ’ten temizlenen Fırat Kalkanı Bölgesi’ne yerleşen yüzbinlerce insan, hayatlarını mülteci kamplarında geçiriyor. Bu bölgede okul çağında 350 bini aşkın çocuk bulunuyor.Uluslararası mülteciler Derneği onlara desteklerini sürdürmeye devem ediyor . 

Uluslararası Mülteciler Derneği ‘nin amacı 

  • Mülteciliğe sebep olan politikalar ve insanlık dışı muamelelerin sona ermesi için çalışmalar yürütmek
  • Mülteciler ile ilgili yasaları ve onların uygulamalarını geliştirmek, öncülük etmek ve uluslararası standartlar seviyesine getirmek
  • Mültecilerle ilgili sorunların acil ve etkili çözüme kavuşturulması için devletleri ve uluslar arası kuruluşları işbirliğine sevk etmek

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam