reklam
reklam

TBMM Başkanı Yıldırım: Meclisimiz 1 Ekim'e hazır

Eklenme Tarihi: 20 Eylül 2018, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 140975

TBMM - 27. Dönem 1. Yasama Yılı'nda milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkması nedeniyle Genel Kurul Salonu'nda koltuk sayısını artırma ve TBMM Halkla İlişkiler Binası'ndaki yeni oda tahsisine ilişkin çalışmalarda sona gelindi.

Genel Kurul'daki yeni dönem hazırlıklarını yerinde inceleyen ve çalışmalara ilişkin bilgi alan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Yıldırım, "Genel Kurul'da her milletvekilinin oturacağı bir koltuk olacak, dolayısıyla 600 milletvekilline göre 600 koltuk bulunacak. Eksikler tamamlandı. Hükümet sırası kaldırıldı, komisyon tarafında 10 koltuk ayrıldı." diye konuştu.

 

Ses düzeniyle ilgili son testlerin yapıldığını anlatan Yıldırım, kürsünün yerinin yeni yerleşime göre ayarlandığını ifade etti.

"Meclisimiz 1 Ekim'e hazır"

Genel Kurul'da temizlik işlerinin süratle devam ettiğini anlatan Binali Yıldırım, "Meclisimiz 1 Ekim'e hazır. Ayrıca milletvekili odaları eksikti. Bu boşlukta o odalar da yapıldı. Kuralar da çekildi. Şu anda her milletvekilimizin oturacağı, çalışma yapacağı odalar da mevcut. Ayrıca komisyonların hem toplantı odaları hem çalışma mekanları tamamen gözden geçirildi ve bitirildi, her yönüyle hazır hale getirildi." ifadelerini kullandı.

"17 Ekim'e kadar 2019 bütçesi verilecek"

Binali Yıldırım, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1 Ekim'de yeni yasama yılının açılış konuşmasını yapacağını bildirdi.

"17 Ekim'e kadar 2019 bütçesi verilecek." diyen Yıldırım, TBMM Başkanlığına sunulacak bütçenin önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda daha sonra TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin bazı düzenlemelere ihtiyacının olduğunu anımsatan Yıldırım, bu düzenlemelerin Meclise teklif olarak sunularak görüşüleceğini belirtti. 

"Daha az münakaşa, daha çok müzakere"

Yeni yasama yılına ilişkin düşüncelerini de paylaşan Yıldırım, "Ülkemizin içinde bulunduğu şartları dikkate alarak daha verimli, daha az münakaşa, daha çok müzakereyi esas alan bir çalışma anlayışıyla Meclisimizi azami verimlilikte çalıştırmayı hedefliyoruz. Bütün partilerin, parti gruplarının, milletvekillerinin ülkemizin ve milletimizin ihtiyacı olan yasal düzenlemelerde, sosyal ve ekonomik konularda çok daha sağduyulu ve ortak anlayış içinde hareket edeceklerine inanıyorum. Yeni dönemin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı uğurlu olmasını Mevlam'dan niyaz ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam