reklam
reklam

Maltepe Uluslararası Tiyatro Festivali’ne Coşkulu Açılış

Eklenme Tarihi: 19 Eylül 2018, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 122639

Festivalin ilk  gününde oyunlara yoğun ilgi

Maltepe Uluslararası Tiyatro Festivali, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde perdelerini. Maltepe Belediye Tiyatrosu’nun gelenekselleşen ve yoğun ilgi gören  çocuk oyunu “Güneş Kasabası Sirki” ile  açtı. 

Ayvalık Sanat Fabrikası tarafından sahnelenen ve 9 yaşında Türkiye’ye yerleşmiş, aslen Suriyeli olan emekli öğretmen Emir ile Suriye’den yakın zamanda savaş mültecisi olarak kaçan dayısının oğlu Vahap’ın Midilli üzerinden İtalya’ya kaçma çabasında iken Türkiye’de geçirdiği süreçte yaşadıklarını anlatan “Petrol ve Sinekler” oyunu da, izleyicileri güldürürken düşündürten bir oyundu. 

Aynı gün içerisinde oynanan Urla Toprak Sahne Tiyatrosu’nun sahnelediği çocuk oyunu “Asterix ve Oburix Tembelliğe Karşı”, Büyükbakkalköy Meydanı’nda çocuklarla buluştu. Aileleriyle etkinlik alanına gelen çocuklarımız da , tiyatro öncesi çalınan şarkılarla eğlenirken, Roma’daki olimpiyat oyunlarına katılmayı planlayan Asterix ve Oburix’in keyifli macerasını içeren tiyatro oyununu büyük bir keyifle izlediler.

Günün finalini KKTC’li tiyatrocular yaptı  

Maltepe Uluslararası Tiyatro Festivali’nn gün içerisinde son olarak sahnelenen ve festivale özel davetli olarak katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Çatalköy Belediye Tiyatrosu’nun “21:15 Treni” adlı oyunu da,  sanat severlerden büyük beğeni topladı. 

Yönetmenliğini Tiyatro Su ekibi adına Çatalköy Belediyesi Sanat Yönetmeni Derman Atik’in yaptığı, Cenk Gürçağ, İlkşen Varoğlu Atik, Soner Eminağa ve Mehmet Saygıer’in başrollerini paylaştığı oyunda, beklemekten keyif alınması gerektiğinin, anı yaşamanın ve beklenilen zamanın kaliteli geçirilmesi gerektiğinin önemine vurgu yapıyor. 

Öte yandan  festivale katılan tüm ekipler, Maltepe Belediyesi’nin kendilerine böyle bir fırsatı yaratmasından ötürü duydukları memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı Ali Kılıç, belediye kültür-sanat ekibi ve kültür merkezi yöneticilerine  de teşekkür ettiler. Maltepe Uluslararası Tiyatro Festivali hafta sonu oynanacak olan oyunlarla sona erecek.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam