reklam
reklam

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN KÜLTÜR TURLARI DEVAM EDİYOR

Eklenme Tarihi: 10 Eylül 2018, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 667131

Üsküdar Belediyesi, vatandaşlarına Üsküdar’ın tarihi zenginliklerini göstermek amacıyla “Üsküdar’ı Geziyorum” isimli bir etkinlik başlattı. 1 Aralık tarihinde ilk gezileri başlayan ve 18 yaşından büyük olan herkese ücretsiz olarak sunulan bu gezi programı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Üsküdar sınırları içerisinde bulunan tarihi binaların yanı sıra yapımı devam eden ve tamamlanan projeleri de yerinde inceleme imkanı tanıyan “Üsküdar’ı Geziyorum” programı gerçek bir kültür turu olarak göze çarpıyor. Program sabah 10:00'da Üsküdar Belediye Hizmet Binası önünde başlıyor. Aziz Mahmud Hüdayi Camii ve Külliyesi, Mihrimah Sultan Camii ve Külliyesi, Fatih Sultan Mehmet'in yargılandığı mahkeme binası, 3. Ahmet Çeşmesi, Kuşkonmaz Camii, Kızkulesi gibi yerler gezilerek tarihçeleri anlatılıyor. 

Daha sonra Gülfem Hatun Camii, Çinili Camii, Salih Efendi Türbesi anlatılarak bu güzergâh üzerinden Bağlarbaşı'ndaki Nevmekân'a geçiliyor. Çay molası eşliğinde buradaki tarihi objeler ve kültür merkezi ile ilgili bilgi verildikten sonra metro, gayrı müslim mezarlıkları ve İlahiyat Camii anlatılarak Tebessüm Kafe'ye geçiliyor. Kafede kontrol down sendromlu çalışanlara verilerek katılımcılar ile kafe ekibi arasında bir gönül bağı kurulması sağlanıyor. Buradan Çamlıca Camii'ne geçilerek yarım saatlik detaylı bir sunum yapılıyor. Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi, Mehmet Akif Ersoy'un evi gibi yerler ziyaret edilerek Çengelköy 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi'ne geçiliyor. Daha sonra Beylerbeyi Sarayı 90 dk. sürecek şekilde ayrıntılı geziliyor ve Nakkaştepe'de15 Temmuz Şehitler Anıtı ziyaret edilerek şehitlerimiz anılıyor. Hafta içi turları  Üsküdar Belediye hizmet binasında, hafta sonu turları ise Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde toplu halde yemek yenilerek tamamlanıyor.

Ziyaret edilen yerlerde fotoğraf çekilerek tur bitiminde herkesin cep telefonuna birlikte çekilmiş fotoğraflar, Beylerbeyi Sarayı fotoğrafları, turda anlatılan Osmanlı mezar taşlarının fotoğrafları, Üsküdar'ın eski cami ve manzara fotoğrafları, anlatılan yerlerin fotoğrafları da gönderilerek günün anısı yaşatılmış oluyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam