Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetesonan-com-images-haberler-ilk-defa-nakil-tercihi-yapan-ogrencilerin-yuzde-99u-yerlesti-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

İlk defa nakil tercihi yapan öğrencilerin yüzde 99'u yerleşti

Eklenme Tarihi: 3 Eylül 2018, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 123571

ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEBortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas üçüncü nakil sonuçlarıaçıklandı. Üçüncü nakil döneminde ilk defa tercih yapan öğrencilerin yüzde 99'u istediği okula yerleşerek kayıt hakkı kazandı. 

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, tercihte bulunan öğrencilerden 876 bin 859'u sınavsız (yerel yerleştirme), 122 bin 571'i sınavlı okullara (merkezi yerleştirme) olmak üzere toplam 999 bin 430'u istedikleri ortaöğretim kurumlarına kayıt hakkı elde etti. 

Üçüncü nakil döneminde ilk defa tercih yapan öğrencilerin yüzde 99'u istedikleri okullara yerleşti.

Dördüncü nakil döneminde yerleşecekler

Yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde, bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler başvuru yapabiliyor.

İlk yerleştirmede tercih yapıp yerleşemeyen öğrenci sayısı 91 bin 687 iken bu sayı birinci nakil dönemi sonunda 46 bin 17'ye ve ikinci nakil dönemi sonunda da 15 bin 574'e düşmüştü.

Yerleştirmeye esas üçüncü nakil dönemi sonunda bu sayı 8 bin 738'e geriledi. Herhangi bir liseye yerleşemeyen bu öğrencilerin, dördüncü nakil döneminde bir okula yerleştirilmesi hedefleniyor.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri, bugünden itibaren 6 Eylül'e kadar dördüncü dönem başvuruları alınarak tamamlanacak.

Adaylar, nakil sonuçlarını Bakanlığın "www.meb.gov.tr" internet adresinden öğrenebilecek.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam