reklam
reklam

Billy Moore'un Gerçek Öyküsü Beyazperdede

Eklenme Tarihi: 1 Eylül 2018, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 310362

Boks dünyasının son yıllardaki dikkatleri çeken isimlerinden olan  ünlü İngiliz boksör Billy Moore'un çarpıcı yaşam öyküsü sinemaya uyarlandı. Bir anda kendisini uyuşturucunun ve hapishane içi çete savaşlarının içinde bulan Moore kendisini bu cendereden kurtarabilmek  adına bir Muay Thai boks turnuvasına katılmaya karar verir. Genç boksörün aldığı bu karar aynı zamanda hayatınınım değişmesine yol açacak ve kendisi de başarılı birer boksör olacaktır.

Boks filmlerimden hoşlananlara hitap eden Şafaktan Önce (A Prayer Before Dawn) adlı filmi Jean Stephane Sauvaire yönetti. Genç boksör Billy Moore'u Peaky Blinders ve Black Mirror dizileriyle yıldızı parlayan yetenekli oyuncu Joe Cole canlandırırken, ona  Pornchanok Mabklang, Vithaya Pansringarm ile Panya Yimmumphai eşlik ediyorlar. Filmin yapımcısı ise The Lobster, Moonlight, Hereditary gibi filmlerle büyük  çıkış yakalayan A24 Yapım .

Şafaktan Önce (A Prayer Before Dawn) 31 Ağustos’tan itibaren İstanbul başta olmak üzere tüm ülkemizdeki sinemalarda vizyona girecek.

Filmin Künyesi

Vizyon Tarihi: 31 Ağustos 2018

Yönetmen: Jean-Stéphane Sauvaire

Oyuncular: Joe Cole, Pornchanok Mabklang, Vithaya Pansringarm, Panya Yimmumphai

Yapımcı: Rita Dagher, Nicholas Simon, Roy Boulter, Sol Papadopoulos

Senaryo: Jonathan Hirschbein, Nick Saltrese

Görüntü Yönetmeni: David Ungaro

Kurgu: Marc Boucrot

Müzik: Nicolas Becker

Yapım Yılı: 2017

Ülke: A.B.D., İngiltere, Fransa, Çin

Süre: 116 dk.

Dağıtım: Başka Sinema

İthalat: Fabula Films

 

Filmin  Konusu ; Şafaktan Önce, Tayland'ın en ünlü hapishanelerinden birinde 3 yıl hapis yatmış genç İngiliz boksör Billy Moore'un, gözlerinize inanamayacağınız anılarından uyarlanan gerçek bir hikaye.

Bir anda kendisini uyuşturucunun ve hapishane içi çete savaşlarının içinde bulan Moore, hapishane yönetimi Muay Thai boks turnuvalarına katılabileceğini söylediğinde, bunun kurtulmak için tek şansı olabileceğini düşünür. Billy, özgürlüğünü kazanmak için bir dövüşten başka bir dövüşe savrulduğu, aksiyon ve yumruklarla dolu, sonunda da özgürlüğünden başka kaybedecek bir şeyi olmadığı bir maceraya sürüklenir.

Son dönemde The Lobster, Moonlight, Hereditary gibi filmlerle çıkış yapan A24 yapımın  son bombası Şafaktan Önce; Tayland'da gerçek bir hapishanede ve gerçek mahkumlarla çekilen, akıldan çıkmayacak bir yolculuk. Dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan filmin başrolünde ise Peaky Blinders ve Black Mirror dizileriyle yıldızı parlayan yetenekli oyuncu Joe Cole bulunuyor.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam