reklam
reklam

Ali Vatansever'in Yeni Filmi Saf, Toronto Uluslararası Film Festivali'nde Gösterilecek

Eklenme Tarihi: 1 Eylül 2018, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 183554

İlk filmi “El Yazısı” ile tanınan Ali Vatansever’in ikinci sinema filmi “SAF”, ” 6-16 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleşecek  olan 43. Toronto Uluslararası Film Festivali’nde dünya sinemasından keşif filmlerine yer verilen “Discovery” bölümünde prömiyerini gerçekleştirecek.

Genç kuşağın başarılı oyuncuları bu filmde

Senaryosu da Ali Vatansever’e ait filmde Fikirtepe’de bir gecekonduda yaşayan genç evli bir çiftin kentsel dönüşüm söylentilerinin mahalleye düşmesiyle beraber dönüşen hayatları anlatılıyor. Başrollerini Saadet Işıl Aksoy ve Erol Afşin’in paylaştığı “SAF”ta onlara Onur Buldu, Ümmü Putgül ve Kida Ramadan eşlik ediyor.

Yapımcılığını Terminal Film, 2Pilots Film ve 4 Proof Film’in üstlendiği filmin çekimleri geçtiğimiz Sonbahar’da İstanbul’da tamamlandı. Türkiye-Almanya-Romanya ortak yapımı olan SAF T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Film und Medienstiftung NRW ve Eurimages destekleriyle gerçekleştirildi.

Filmin yönetmeni olan Ali Vatansever İlk filmi “El Yazısı” ile tanındı

İkinci flimi olan “SAF” ile sinemaseverlerin karşına çıkmaya hazırlanan Ali Vatansever, 1981 İstanbul’da doğdu. İ.T.Ü. Endüstriyel Tasarım eğitiminin ardından Bilgi Üniversitesi’nde Sinema ve TV ve Fulbright bursiyeri olarak Rochester Institute of Technology’de Film Yapımı yüksek lisans programlarını tamamladı.

Ali Vatansever kurucularından olduğu Terminal Film’de yönetmen ve fotoğrafçı olarak çalışmakta ve Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar bölümlerinde sinema dersleri vermekte. Birçok kısa film ve video çalışmalarının ardından yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metraj filmi “El Yazısı” 2012 yılında vizyona girmiş, yurtiçi ve yurtdışında birçok festivale katıldı. Vatansever film ve fotoğraf çalışmalarının yanı sıra, İstanbul ekseninde çalışan çeşitli sivil inisiyatiflerde aktif görev almakta.

Filmin Künyesi

Yönetmen-Senarist: Ali Vatansever

Oyuncular: Saadet Işıl Aksoy, Erol Afşin,

Onur Buldu, Ümmü Putgül, Kida Ramadan

Görüntü Yönetmeni: Tudor Vladimir Panduru

Kurgu: Evren Luş

Ses: Volkan Özger, Erkan Ateş

Sanat Yönetmenleri: Emre Yurtseven, Meral Efe Yurtseven

Kostüm Tasarım: Yasemin Kuzey Çevik

Yapımcılar: Selin Vatansever Tezcan, Oya Özden

Ortak Yapımcılar: Harry Flöter, Jörg Siepmann, Anamaria Antoci

Filmin Konusu

Kamil, İstanbul Fikirtepe'de eşi Remziye ile yaşayan naif bir adamdır. Yan mahallede dönüşüm projesi yürüten ve göçmen işçi çalıştıran bir inşaat firmasının şantiyesinde çalışmaya başlar. Mahallesinde gördüğü tepkiler ve işyerinde artan baskılar Kamil’i gitgide dönüştürür. Eşi Remziye olayların sonuçlarıyla yüzleşir.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam