reklam
reklam

'Tek tavsiyemiz kutsal topraklara genç yaşta gitmek'

Eklenme Tarihi: 28 Ağustos 2018, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 160112

ANKARA

Hac ibadetinin ardından kutsal topraklardan dönen hacılarAnkara Esenboğa Havalimanı'nda yakınları tarafından karşılandı.

İlk kafileler, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinden Türk Hava Yollarına (THY) ait tarifeli uçaklarla Ankara'ya geldi.

Esenboğa Havalimanı'nda çiçeklerle karşılanan hacılar, kendilerini sabırsızlıkla bekleyen aileleri ve yakınlarıyla kucaklaştı.

Duygusal anların yaşandığı karşılamada, bazı hacılar ve yakınları ağladı.

"Biraz zor oluyor ama güzel zorluk"

Hacılardan Mahmut Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kutsal topraklarda hac ibadetini yaptığını ve güzel duygular yaşadığını belirtti.

Kutsal topraklara eşiyle gittiğini ifade eden Oruç, hacibadetinin herkese nasip olması için dua ettiğini söyledi.

Eşi Sabire Yılmaz ile hacca giden Musa Yılmaz da hacibadetini yaptığı için çok mutlu olduğunu belirterek "Allah herkesin haccını kabul etsin. İlk defa hacca gittim. Tabii biraz zor oluyor ama güzel zorluk. Herkese nasip olmasını dilerim." diye konuştu.

Sabire Yılmaz da mutluluğunu dile getirerek hacibadetinin zor olmadığını ve görevlilerin çalışmasından memnun kaldığını kaydetti.

"Hac gençken yapılırsa daha kolay daha güzel oluyor"

Serkan Çömen de hacca gitmek için geçen yıl başvurduğunu ve bu yıl nasip olduğunu belirtti.

Hacı adaylığının bu yıl yedekten çıktığını anlatan Çömen, "Demek ki nasibimiz varmış. Babam, annem burada, sekiz yıldır çıkmadı, bana çıktı. Hayırlısıyla yapıp geldik, inşallah Rabb'im kabul eder." ifadesini kullandı.

Çömen, Diyanet İşleri Başkanlığının güzel bir hacorganizasyonu yaptığını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Hac ibadeti meşakkatli bir ibadet. Peygamber Efendimiz, 'Allah'ım bunu bana kolaylaştır' diye dua etmiş hac ibadeti için. Ben şuna inanıyorum, bütün genç kardeşlerimiz hacca yazılsınlar. Hac gençken yapılırsa daha kolay, daha güzel oluyor. Ben oğullarımı 30'lu yaşlarda hacca yazdırmayı ve göndermeyi planlıyorum nasip olursa."

"Tek tavsiyemiz kutsal topraklara genç yaşta gitmek"

 

Hac ibadetinin ardından kutsal topraklardan dönen hacılar Malatya'da da yakınları tarafından karşılandı.

Hac vazifesini yerine getiren 56 kişi, hacı olarak geldikleri Malatya Havalimanı'nda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından güllerle karşılandı.

Havalimanı çıkışında yakınlarına kavuşan hacılar, gözyaşı döktü. Memleketlerine dönen hacılar uzun süre yakınlarıyla kucaklaşarak hasret giderdi.

Hacılardan Abuzer Sağır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirdiği için mutlu olduğunu söyledi

Yaklaşık 11 yıldır hacca gitmeyi beklediğini anlatan Sağır, "Allah bütün Müslümanları oraya çağırsın ancak hacca gençken gitmek gerekiyor. Organizasyondan da çok memnunduk. Herkes bize karşı çok iyiydi." dedi.

Cemile Sağır da kutsal toprakların çok güzel olduğunu belirerek, "Allah herkese nasip etsin. Memlekete döndük ama oradan ayrıldığımız için çok üzüldük." diye konuştu.

Halil İbrahim Gökduman da kutsal topraklarda yaşadıklarını anlatmanın yetersiz kalacağını dile getirerek, "Oradayken burayı özlüyorsunuz, buradayken orayı. Yeni geldik ama çok özledik. Rabbim o güzel topraklara gitmeyi herkese nasip etsin. Bizi de buraya getiren Türk Hava Yollarına teşekkür ediyoruz. Beni taşıyan ayaklarımın üzerinde kutsal topraklara gittiğim için her gün şükür namazı kıldım. Tek tavsiyemiz kutsal topraklara genç yaşta gitmek." şeklinde konuştu.

Hacılardan Mühbet Sorgucu da kutsal topraklarda hacibadetini sorunsuz yerine getirdiğini, Allah'ın herkese haccı nasip etmesi için dua ettiğini söyledi.

"Allah bütün Müslümanlara nasip eylesin"

 

İzmir'de ise Hac ibadetinin ardından kutsal topraklardan dönen hacılar ile yakınlarının buluşmasında duygusal anlar yaşandı. 

İlk kafileler Suudi Arabistan'ın Cidde ve Medine kentlerinden Türk Hava Yollarına (THY) ait tarifeli uçaklarla İzmir'e geldi.

Adnan Menderes Havalimanı'nda çiçeklerle karşılanan hacılar, kendilerini sabırsızlıkla bekleyen aile bireyleri ve yakınlarıyla kucaklaştı.

Hacıların çıkış kapısında görülmesiyle dua eden yakınlarının buluşması duygusal anlara sahne oldu.  

Hacılardan Cezmi Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hacca görevli gittiğini belirterek, "Çok güzel geçti. Biz hacılarımızdan hacılarımız bizden çok memnundu. Allah bütün Müslümanlara nasip eylesin. Mekke'de ve Medine'de hacılarımızı gülle karşıladık. Onlar da bizi sağ olsun burada gülle karşıladı. Tavsiyemiz Müslümanlara genç gitmeleridir. Biz bu genç halimizle bile zorlanıyoruz. 15-20 yaşında yazılsınlar. 25-30 yaşında hacca gitsinler. Gittikleri zaman da boş zaman harcamasınlar. Bilinçli tecrübeli kişilerle gitsinler. Çok daha güzel istifade ederler." diye konuştu. 

Hacılardan Mehmet Dutçu da herkesin kutsal toprakları görmesi gerektiğini ifade ederek, "Allah herkese o mübarek yerleri gezmeyi nasip etsin. Gitmek isteyenler Rabbime dua etsinler. Bir an evvel oraya gitsinler, parayı düşünmesinler. Oraları görmeleri lazım. 11 seneden beri bekliyorum. Allah sizlere nasip etsin." dedi.  

 
 
Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam