reklam
reklam

Bu Bayram farklı bir bayram tatili yaşamak bizim elimizde

Eklenme Tarihi: 20 Ağustos 2018, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 146899

Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Henüz tatile çıkma fırsatı bulamayanlar için 9 günlük tatil fırsatı şimdiden bizleri sevindirmeye yetti. Rutin hayatımızın ve yoğun iş temposundan uzaklaşmak isteyen bir çok kişi için kaçırılmayacak bir fırsat ama  bayramı bayram gibi yaşamak ve ileride ‘’Nerede o eski Bayramlar?’’ dememek ve de sevdiklerimizle geçireceğimiz güzel anılar biriktirmek için bu 9 günlük bayram tatilimizde farklı bir bayram tatili yaşamak bizim elimizde....

Kendimize ve sevdiklerimize zaman ayırmanın en uygun zamanı olan uzun tatil dönemlerini sevdiklerimizle geçirdiğimizde hem tüm aile bireyleri ile birlikte eski günleri yad etmenin hem de bayram geleneklerimizi yeni nesillere aktarmanın en güzel yollarından biridir. 

Bu bayramda dolu dolu ve farklı bir tatil yaşamak bizim elimizde. Yaklaşan tatil döneminde “Acaba ne yapmalı?” diyenlere birbirinden farklı bir kaç öneri hazırladım çok daha fazlası sizin hayal gücünüze kalmış.

 

1- Bayram tatili deyince aklımıza gelenlerin ilki ailemize vakit ayırmaktır

Çoğumuz için tatil, yakınlarımız ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşamak demektir. Gündelik yaşamın koşuşturmalarında bulamadığımız bu fırsatı değerlendirip, ailemizle bir arada olma fırsatını yakalayabiliriz. Bundan 30 40 yıl önceki gibi bayram sabahlarında tüm ailenin bir araya geldiği güzel bir bayram sofrası hazırlayabilir ve tüm ailemizle, sevdiklerimizle bir arada unutulmaz bir bayram yaşayabiliriz. Bayramlarda sevdiklerimizi küçük sürpriz hediyelerle mutlu ederek bu bayramı unutulmaz hale getirebiliriz.

 

2- İş stresinden uzaklaşmanın en güzel yolu tatile çıkmak

Şehir stresinden ve yoğun iş temposundan uzaklaşmak aynı zamanda da  yeni yerleri keşfetmenin heyecanını yaşamak için uzun tatil dönemleri kaçırılmaz bir fırsat olabilir bizler için. İster sevdiklerinizle, isterseniz de tek başınıza sizi şehrin kalabalığından uzaklaştıracak bir seyahat planı yapmaya şimdiden başlayabilirsiniz. Henüz vakit varken gideceğiniz yeri belirleyip, biletinizi önceden ayırabilirsiniz. Böylece hem yer bulma sorunu yaşamaz hem de uygun fiyatlı bilet kampanyalarından yararlanabilirsiniz. Özellikle uzun tatil dönemleri için düzenlenen turlara katılarak farklı birçok yeri bir arada görme şansı bulabilirsiniz.

 

3- Hayal edipte gidemediğiniz farklı şehirleri keşfedin

İsmini duyup ‘’ben de bir gün oraya gidebilsem’’ diye hayal ettiğiniz şehirlere hatta ülkelere gidebilmek için 9 günlük bayram tatili  yurt içinde ya da yurt dışındaki farklı şehirleri ziyaret etme planınızı hayata geçirmek için büyük bir fırsat! 

Ümit Sabancı ve arkadaşı Stephen James Finch, dünyada birçok insanı imrendirecek bir rekora imza attı. Londra'da yaşayan ikili, Polonya'dan yola çıkıp, sadece tarifeli toplu taşıma araçlarını kullanarak en kısa sürede en fazla ülkeyi ziyaret etmeyi başardı. Rekortmen ikili Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Avusturya, İsviçre, Almanya, Danimarka, İsveç, Hollanda, Lüksemburg, Belçika ve Fransa olmak üzere 13 ülkeyi 22 saat 55 dakikada geçerek bu alanda dünya rekoru kırdı, Guinness Rekorlar Kitabı'na adlarını yazdırdı.

Sadece 24 saat içinde 13 ülke gezerek Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Ümit Sabancı ve arkadaşı Stephen James Finch’i düşününce 9 güne sığdırabilecek o kadar çok şehir ve ülke var ki! 

4- Bayramlarda yolumuzu gözleyen bir tek ailemiz değil. Huzurevi ve Çocuk Yetiştirme Kurumlarını ziyaret edebiliriz

Bayramlar aile bireylerinin ve sevenlerin kavuşma günleridir. Bu yüzden aile büyüklerimiz günler öncesinden bir çok hazırlık yapar, özenle sofralar kurar ve yollarımızı gözlemeye başlarlar. Bayramlarda bizlerin yollarını gözleyen bir tek kendi aile fertlerimiz değildir. Düşündüğümüzde yaşlı ve kimsesiz huzurevi sakinleri ve de çocuk yetiştirme kurumlarında bulunan minik yavruların bayramlarda gözleri yollarda kalmaktadır ve ziyaretlerine gelen yakınları olmadığı için buruk bir bayram geçirmektedirler hatta belki de hiç kimsesi gelmeyen minik yavrularımız bayrama bile küsmektedirler. İşte bu sebeple huzurevi sakinleri ve de çocuk yetiştirme kurumlarında bulunan minik yavrularımızı ziyaret ederek buradaki yaşlı insanları ve kimsesiz çocukları mutlu etmek şüphesiz gerçekleştirebileceğimiz en iyi etkinliklerden biridir. Onlarla sohbet etmek, hediyeler götürmek, hayatta yalnız olmadıklarını onlara hissettirmek hem bizim hem de onların keyifli bir bayram geçirmesini sağlayacaktır.

 

5- Doğada iç içe olmaktan hoşlananlar için kamp yapmak güzel bir fikir

Giderek betonlaşan şehirlerde eski mahalleler ve parklar dışında neredeyse ağaç göremeyecek hale geldik. Koca koca binaların arasında tıkılı kaldığımız ofis ve evlerimizde bir parça nefes alabilmek için kaçış çareleri ararız zaman zaman... Genelde bu tür planlarımızı güneşli hafta sonlarında yapar ve bir parça da olsa doğayla iç içe olup oksijen solumak için uzaklaşırız yaşadığımız şehirden bir kaç saatliğine de olsa... İşte önümüzde 9 günlük güzel bir fırsat. Bu bayram tatilinde doğayla baş başa olmaya ne dersiniz? Tertemiz hava almanın, gürültüden uzak kalmanın, dinlenmenin, benzersiz doğa manzaralarına dalıp gitmenin ve biraz olsun teknolojiden uzak durmanın en etkili yolu olan kamp kurma, vazgeçilmez bir tatil tercihiniz haline gelebilir. Ülkemizde kamp kurabileceğiniz onlarca duraktan birini seçerek yola çıkabilir, kamp ateşi eşliğinde sevdiklerinizle baş başa olmanın tadını çıkarabilirsiniz. Belki de bu ilk olacak bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. 

 

6- Tatilini en eğitici ve eğlenceli hali kurs ve Workshoplar

Uzun tatilleri renklendirmenin ve en iyi şekilde değerlendirmenin yollarından biri de hayalini kurduğunuz bir alanda eğitim almak. Dilerseniz var olan kariyerinize katkı sağlayacak, dilerseniz de size yepyeni kapılar açabilecek eğitimlerden birine kayıt olarak tatilinizde geleceğinize güzel bir yatırım yapabilirsiniz. Kişisel gelişim alanından mesleki eğitimlere kadar birçok alanda eğitim sunan kurslar ve workshoplar, aynı zamanda yepyeni bir sosyal çevre edinmeniz açısından da kaçırılmaz bir fırsata dönüşebilir. Eğer bu süre zarfında aradığınız gibi bir eğitimi bulamadıysanız, online hizmet veren kursları araştırarak evinizde de eğitim alabilirsiniz.

 

7- Kendimizi ödüllendirmenin en keyifli hali kültürel etkinlikler

Hiç bir tatil programı yapmadınız ve bir yere de gidemediniz ama tatilinizi de sadece evde geçirmek istemiyor ve keyifli alternatif yollar arıyorsanız kültürel etkinlikler tam size göre...  Sevdikleriniz ve arkadaşlarınızla sinema, tiyatro ve çeşitli gösterilere giderek bu süreci değerlendirebilirsiniz. Gösterime giren filmleri, tiyatro ve çeşitli etkinliklerin tarihlerini öğrenip biletinizi ayırarak bu bayram tatilinde kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Yukarıda sıraladığım sadece bir kaç tatil önerisi, gerisi ve daha fazlası sizin hayalinize ve düşüncelerinize göre artacaktır. 

Şimdiden tüm sevdiklerime ve arkadaşlarıma yıllar sonrada anılarında tap taze kalacak olan güzel ve keyifli bir bayram tatili dilerim. Kurban bayramınız kutlu olsun. 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam