reklam
reklam

Maltepe Belediyesiyle KOSGEB “Girişimcilik Eğitimi “ Konusunda İşbirliği Yaptı

Eklenme Tarihi: 19 Ağustos 2018, Pazar - 00:00   Okunma Sayısı: 168112

Ticaret, sanayi gibi alanlarda sermaye koyarak bir işi yapmaya girişen, kâr amacıyla riski üzerine alan girişimcilerin sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Girişimcilerin sergiledikleri cabalar ülke ekonomisine de; daha fazla istihdam sağlarken, bu konuda bir çok yerde de belediyeler, kaymakamlıklar, eğitim kurumlarıyla Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliği sergiliyor.

KOSGEB’in verdiği eğitimlerle 60 kişi “Kendi İşinin Patronu”

Maltepe’de de Maltepe  Belediyesi ile KOSGEB  , Aralık 2016’da imzaladıkları işbirliği protokolünün ardından hayata geçen  girişimcilik destek programı eğitimiyle, işsiz vatandaşların, kadınların, gençlerin kendi işlerini kurmalarına destek olunmakta. Bu çerçevede;  2 yılda ücretsiz eğitimlere katılan  240 kişiden 60’ı , kendi işletmesini açarak kendi işlerinin patronu oldu.

KOSGEB Girişimcilik Eğitmeni Yasemin Budak : “Eğitim sonunda iş yerini açanlar inanılmaz mutlu.”

Bu arada ; Maltepe Belediyesi Kütüphane, Kurslar ve Eğitim Müdürlüğü’nün, KOSGEB’le iş birliği yaparak düzenlediği ücretsiz girişimcilik eğitimleri, hız kesmeden devam ediyor. Bu yılın ilk altı ayında 90 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini kaydeden   KOSGEB Girişimcilik Eğitmeni Yasemin Budak ise ,  girişimcilik eğitiminin Aralık 2016’da başladığını belirterek, “Bu tarihten itibaren 240 öğrenciye eğitim verildi. 60 kişi Maltepe başta olmak üzere, İstanbul’un farklı ilçelerinde ve farklı illerde işletmesini açtı” dedi.  

Budak; işsizlik oranının azaltılmasını ve girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını amaçlayan devlet destekli eğitimlerin, oldukça verimli geçtiğini ifade ederken  şu ifadeleri kullandı , “Eğitimlerimiz ekonomiye katkı sunuyor, istihdam sağlıyor. Öğrencilerimiz, kendilerinin de bir şeyler yapabildiklerinin inancıyla daha azimli çalışıyor. İnanılmaz projeler, araştırma geliştirme projeleri üreten öğrencilerim de oluyor. Eğitim sonunda iş yerini açanlar inanılmaz mutlu. Eğitim boyunca kişi bir iş fikrine bağlı oluyor. Eğitim sürecindeki uygulamalardan sonra bambaşka bir sektöre yönelebiliyor”

32 saat  boyunca verilen ve kişisel gelişim ağırlıklı eğitimlerle sizler de iş sahibi olabilirsiniz.

Kişisel gelişim ağırlıklı eğitimlerde KOSGEB süreçleri, devlet desteklerinin neler olduğu, iş planlaması oluşturmayı anlatan atölye çalışmaları yer alıyor. Girişimcilerin uygulamalı girişimcilik eğitimi aldıktan sonra yaşayacağı süreçler hakkında bilgilendirme yapılarak süreç takip ediliyor. Derslerde girişimci kimdir, özellikleri nelerdir, pazarlama politikaları nelerdir sorularına yanıtlar veriliyor.  Girişimcilerin swot analiziyle güçlü, zayıf yönlerini, fırsatları ve tehditleri tanımasına yardımcı olunuyor.

Kurslar 18 yaşından büyük her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açık

Protokol doğrultusunda 32 saat verilen derslere, kendi işini kurmak isteyen 18 yaşından büyük tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları katılabiliyor. Üst yaş olarak bir sınırlama getirilmiyor. Gençler ve AR-GE projesi olanlar öncelikle tercih ediliyor. Eğitim programına katılarak, sertifikalarını alanlara KOSGEB’e başvurduklarında 50 bin TL geri ödemesiz hibe, 100 bin TL teminat mektubu karşılığında sıfır faizli destek veriliyor. Var olan işletmeler ve girişimcilerinde başvuracağı genel destekleri bulunuyor. Eğitimlere katılmak isteyenler, kosgeb.gov.tr sitesinden e-devlet şifresiyle başvuru formunu doldurabilir. Kurum tarafından uygun bulunuyorsa, iş planına davet ediliyor. Eğitimi tamamladıktan sonra sertifikasını almaya hak kazanıyor. 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZAFER YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam