reklam
reklam

Maltepe Üniversitesi yeni kabin hizmetlileri yetiştiriyor

Eklenme Tarihi: 18 Ağustos 2018, Cumartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 202272

Türkiye’nin 90 yıla yaklaşan dünya markası Türk Hava Yolları (THY) hem Türkiye’yi dünyada başarıyla temsil ediyor;  hem de ay-yıldızlı bayrağımızı  tüm dünyayla buluşturuyor. Üstelik; THY Ailesine her geçen yeni isimler ekleniyor. Bu nedenle yeni ve yetişmiş personel ihtiyacını iyi bilen Türk Hava Yolları kabin hizmetlilerinin eğitme kavuşması için caba sergiliyor ve eğitim kurumlarıyla işbirliği sergiliyor. 

Maltepe Üniversitesi ile Türk Hava Yolları (THY) arasında hazırlanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerinin mesleki beceri eğitimlerinin THY Kabin Hizmetleri faaliyetleri çerçevesinde yürütülmesi amaçlanıyor.

Protokol kapsamında Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı birinci sınıfını başarıyla tamamlayan ve değerlendirme süreçlerinde de başarılı olan öğrenciler yaz aylarında, ayrıca 3 ve 4'üncü yarıyıl boyunca THY kabin ekibi çalışma sistemine dahil olacak ve mesleki eğitim alacaklar. Eylül 2018 itibariyle eğitim uçuşuna başlayacak olan öğrenciler, THY’nin hazırladığı “trainee” (stajyer) üniformasıyla THY uçuşlarında kabin ekibinde görevlendirilecekler.

Protokol kapsamında kabin memuru adaylarının Maltepe Üniversitesinde aldıkları eğitimi kabin ekibine dahil olarak uygulamaya geçirmesi ve mesleki anlamda deneyim kazanması amaçlanıyor.

Maltepe Üniversitesi de alanında bir ilk  olan ; Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı ile , hızla büyüyen ve yoğun rekabetin yaşandığı havacılık sektöründe mesleki ve etik sorumluluklarının farkında; etkin iletişim, organizasyon ve yönetim becerilerine sahip nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamayı hedeflerken, ulusal ve uluslar arası kuruluşların standartları doğrultusunda hazırlanan programlar çerçevesinde etkin iletişim becerilerine sahip, disiplinli, mesleki ve yabancı dil bilgisi ile tercih edilen bireyler yetiştirme misyonuna uygun hareket ederek yeni kabin hizmetlilerinin yetişmesine olanak sağlıyor. 

Yapılan bu işbirliğinin ülkemize de hayırlı olmasını diliyoruz. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZAFER YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam