reklam
reklam

'Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali' başvuruları sürüyor

Eklenme Tarihi: 16 Ağustos 2018, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 132048

İSTANBUL 

Gönül adamlığı, dostluğu, derinliği, samimiyeti ve inceliğiyle insanları etkileyen Fethi Gemuhluoğlu'nun "dostluk" anlayışından yola çıkılarak bu yıl ilki düzenlenecek Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali başvuruları sürüyor.

Cumhurbaşkanlığı'nın himaye ettiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği festival, Balkon Film tarafından organize ediliyor.

Festivalin Genel Sanat Yönetmenliğini Mehmet Lütfi Şen'in üstlenirken, Festival Direktörlüğü'nü ise Faysal Soysal yapıyor.

Festival, Türkiye'nin yanı sıra Hindistan, İran, ABD, Brezilya, İspanya, Fransa, Rusya, Mısır, Arjantin, Suriye, Azerbaycan, Kore, Filipinler, Bangladeş, Venezuela, Slovenya ve Tayland gibi farklı yapılardaki ülkelerden yoğun ilgi görüyor.

Festival ile dostluk kavramını yeniden inşa edip, uluslararası boyutta bütün insanlığın mirası haline getirilmesi, insanların bu kavramı yeniden düşünmesinin sağlanması, daha yaşanabilir bir dünya için yaratıcı filmler yapılmasına fırsat verilmesi ve farklı coğrafyalara temas edilmesi amaçlanıyor.

Birinciye 40 bin lira ödül

Gemuhluoğlu'nun "İnsana dost olmak, fikre dost olmak, komşuya dost olmak, coğrafyaya dost olmak, tarihe dost olmak, kendi vücuduna dost olmak, görünene ve görünmeyene dost olmak" düşüncesini merkeze alan festivale, dostluk üzerine yaratılmış insan ile evrenin ilişkisini, doğrudan ya da dolaylı bir şekilde konu edinen her çeşit ve formattaki film ile başvurulabilecek.

Şimdiye kadar 53 ülkeden yaklaşık 350 başvurunun yapıldığı festival ile umudunu bu coğrafyanın genç nesli, mimarisi, sanatı ile gelecek yüzyılda ortaya çıkacak inanç ve hakkaniyet bereketi üzerine kuran Gemuhluoğlu'nun hatırası yaşatılacak.

Sinemaseverleri 14, 15 ve 16 Aralık'ta ağırlayacak Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'nin başvuruları, "www.dostlukfilmfestivali.com" adlı internet sitesinden yapılabilecek.

Festivalin "Kısa Metraj Film Yarışması" kategorisinde birinciye 40 bin, ikinciye 20 bin, üçüncüye ise 12 bin lira ödül verilecek.

Yarışma kapsamında ayrıca bir kısa filme 15 bin lira değerinde "Fethi Gemuhluoğlu Dostluk Ödülü" verilirken, 3 film de 5'er bin lira değerinde mansiyon ödülü almaya hak kazanacak.

Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali başvuruları 15 Ekim'de sona erecek. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam