reklam
reklam

U17A 3.hafta

ÖZEL HABER

Türk Tarihi'nden özel tasarımlar

Eklenme Tarihi: 16 Ağustos 2018, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 163022

İSTANBUL

Anadolu Kültürel Girişimcilik (AKG) son dönmelerde kültür ve turizme katkılarıyla dikkatleri üzerine çeken bir kültür girişimciliğini gözler önüne seriyor. Kültür  ve Turizm Bakanlığ'ı bünyesinde 186 müze ve ören yerinin ticari işletmeciliğini üstlenerek dünyanın en büyük müze mağazalarını oluşturuyor. İçeriye ilk girildiğinde müze havası olan ancak eserler incelendiğinde hangi döneme ait olduğu bilgisi bulunan tarihi tasarımlar ücret karşılığında meraklılarına satılıyor. Dünya'da bakanlık ve özel sektörün birleştiği ''Kültür Parkendeciği" tarzında dünya daki  ilk  girişimcilik.

Kültürel mirasın korunmasını ve yaşatılmasını hedef alan AKG mağazalarındaki  tüm parçalar  "Anadolu'nun Eşsiz Hazineleri" diye adlandırılabilecek göz kamaştıran eserlere sahip. Türkiye'nin kültürel ve tarihi mirasının korunması, yaşatılması ve tüm dünya'ya tanıtılması vizyonuyla 2016 yılı'nda Firuz Bağlıkaya tarafından kurulan AKG' mağazalarında bulunan her eser  kendi tarihine ışık tutuyor. Kültürel ürünler eşsiz tasarımlarıyla ve görsellerle müze severlere hizmet sunuluyor. Eşsiz tarihi dokuların yanı başlarında kurulu cafe ve mağazalarıyla turizme en üst düzeyde hizmet veren AKG; 8 bin çeşit ürün, 20 bin özel tasarım ve 18 replika ile dünyanın en büyük müze mağazalar yolunda ilerliyor. 

Anadolu Beyliklerinden başlayıp  ve Osmanlı Devletinin son tarihine kadar göz kamaştıran parçalara rastlamak mümkün. Binlerce yıllık tarihi olan Türklerin yaşamsal tarzını gelecek nesillere aktarıyor.Zengin  bir kültürel yapıya sahip olduğumuzu Anadolu Kültürel Girişimcilik mağazalarını gezerken rahatlıkla gözlemleniyor. AKG bünyesinde yer alan replika ürün koleksiyonu, hediyelik eşya çeşitliliği ve gurme lezzetleriyle müze severlere keyifli ve özel bir alışveriş deneyimi sunuyor.


Çağdaş müze mağazacılığı hizmetiyle kültür elçisi olan AKG müze mağazalarına yerli ve yabancı turistlerin ilgisi de oldukça fazla.Yabancı turistler el sanatları ve replikalar tercih ederken yerli turistler ise  ev dekorasyonu parçalarına ilgi duyuyor. Arap ülkelerinden gelen turistler ise daha çok altın kaplama ev dekorasyonlarına yöneliyor. 

Her köşesi Anadolu'dan binlerce yıllık tarihin izleriyle dolu olan Anadolu Kültürel Girişimcilik müze mağazalarında başlıca şu eserleri görebilirsiniz;




Dekoratif Objeler

Replikalar ve Heykeller

Mıknatıslı Defter ve Kalemler

Geleneksel El Sanatları

Tespihler

İpek Eşarplar

Tavlalar

Türk Kahvesi Setleri

Özel Koleksiyonlar 


 

Dekoratif objelerde şu eserler yer alıyor

Sahanlar

Sedef Kakmalı Ahşap Ürünler

Haseki Sultan Koleksiyonu

Latis'iHaren Koleksiyonu  

Karatay Medresesi Koleksiyonu

Miğfer ve Kaftanlar

Replikalar ve Heykeller

  
 

Kadınların vazgeçilmez aksesuar'ı olan takılarda iser şu parçalar bulunuyor

Adile Sultan Mühür Yüzüğü

Ayasofya Kırklar Makamı Yüzük 

Pertevniyal Mühür Yüzük 

Evlilik Yüzüğü 

Kanatlı Denizaltı Rozet 


 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN-ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam