reklam
reklam

TBD BİLİM KURGU ÖYKÜ YARIŞMASI 20 YAŞINDA

Eklenme Tarihi: 16 Ağustos 2018, Perşembe - 09:00   Okunma Sayısı: 141331

Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) bu yıl 20’incisini düzenlediği Bilim Kurgu Öykü Yarışması ile hayal dünyasının kapıları bir kez daha açılıyor. Bilim kurgu tutkunları, yaratıcılıkta sınırları zorlayan Öykü Yarışması için başvurularını, eserleriyle birlikte, 31 Ağustos tarihine kadar TBD’ye yapabilecek.

TBD’nin 1998 yılından bu yana aralıksız düzenlediği Türkiye’nin ilk Bilim Kurgu Öykü Yarışmalarından "TBD Bilim Kurgu Öykü Yarışması” bu yıl da bilim kurgu sevenler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Jürisi, katılımcıları, ödülleri ile Türkiye’nin bilim kurgu edebiyatında önemli bir boşluğu dolduran yarışma için başvuru süreci başladı. Bu yıl da belirli bir temayla sınırlandırılmayan yarışmada, katılımcıların düşleri, düşünceleri, imge ve simgeleri bilim kurgu türünde öyküleştirerek, farklı zaman, mekân ve olgu dünyasına taşıması hedefleniyor. 

YARIŞMANIN SONUÇLARI 12 KASIM’DA AÇIKLANACAK

Yarışmaya katılan öykülerde en fazla 2 bin sözcükten oluşma, Türkçe olma, bilim kurgusal ögelerle hazırlanma, daha önce basılı ya da dijital herhangi bir mecrada yayınlanmamış olma ve özgün olma şartları aranacak. Yarışmanın sonuçları 12 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak. Jürinin değerlendirmesi sonunda birinci seçilen öyküye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL ve üçüncüye ise bin TL ödül verilecek. 

TBD 20’inci Bilim Kurgu Öykü Yarışması’nın seçici kurulunda Asiye Bendon, Barış Emre Alkım, Bülent Akkoç, Cem Kılıçarslan, Kadir Yiğit Us, Murat Başekim, Özgür Tacer, Sedef Özkan, Seda Uyanık, Tevfik Uyar ve Ümit Dağcı yer alacak. 

ÖYKÜLER KİTAPLAŞTIRILACAK

Bu arada TBD, Türkçe bilimkurgu yapıtlarının sayısını artırmak amacıyla düzenlediği Bilimkurgu Öykü Yarışması’na bugüne kadara katılan ve basıma değer görülen öyküleri kitaplaştırıyor. Bu yılki yarışmada dereceye girecek öyküler içinde seçici kurul tarafından seçilenler de kitap olarak yayınlanacak.

Öykü Yarışmasıyla ilgili detaylara http://www.tbd.org.tr adresinden ulaşılabilir.

Bakanlar Kurulunun 7 Mart 1994 tarih ve 94/5420 sayılı kararı ile Kamu Yararına Çalışan Dernekler arasına alınmıştır

 

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam