reklam
reklam

Kadıköy Sinematek Eylül ayında sinemaseverlerle buluşuyor

Eklenme Tarihi: 14 Ağustos 2018, Salı - 09:00   Okunma Sayısı: 163518

1960’lı yılların tam ortasındayız. Onat Kutlar,Şakir Eczacıbaşı, Hüseyin Baş ve arkadaşlarınca sinema kültürünün oluşması, sinema izleme alışkanlığının kökleşmesi, sinemanın Türkiye’deki entelektüel birikiminin çoğalması için 5 Ağustos 1965 tarihinde Sinematek Derneğini kuruyorlar. Bu dernek amacına uygun hareket ettiği gibi; dünya sinemasındaki gelişmeleri takip etmek isteyen yönetmenlere ve yazarlara olanak sağlıyor. Böylece; sinema tarihimizdeki yerini alan Sinematek Derneği 12 Eylül 1980’e kadar sinema severlere hizmet ediyor. 

Sinematek Derneği’nin ilk resmi üyesi olan Jak Şalom’un girişimleri; sinemanın Türkiye’deki ve dünyadaki birikimlerinin yer aldığı derneğin yeniden, Kadıköy Belediyesi ‘nin desteği  ve belediye çatısı altında  uzun bir aradan sonra yeniden çalışmalarına başlamasına yol açıyor. 

İnşaatın halen devam ettiği binada film gösterimleri için 200 kişilik bir salon yapılıyor. Kadıköy Yoğurtçu Parkı yakınlarındaki yepyeni bir binada hayata geçecek olan projenin 2018’in son aylarında tamamlanması bekleniyor. Sinematek bunların dışında çeşitli sergilere, seminerlere, konferanslara ve galalara da ev sahipliği yapmayı  da hedeflemekte.

Üç usta isim “Yıldızlar Altında Sinema “ adıyla  Kalamış Parkı’nda sinemaseverlerle tekrardan buluşacak

Sinematek / Sinema Evi, Eylül ayında “Yıldızlar Altında Sinema “ adıyla  bir etkinlik düzenleyecek ve 13 – 15 Eylül 2018′de üç sinema klasiği saat 21:00’de Kalamış Parkı’nda seyirciyle buluşacak. İtalyan yönetmen Luchino Visconti’nin sinema yolculuğunun tek komedi filmi olan Belissimo, Yılmaz Güney’in yönetmen olarak çektiği ilk film sayılan Seyyit Han ve 100. doğum günü vesilesiyle yıl içinde hakkında birçok etkinlik düzenlenen Ingmar Bergman’ın en önemli yapıtlarından Yedinci Mühür (Det Sjunde Insegiet), Kalamış Parkı’nda sinemaseverlere  sinema keyfi yaşatacak.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam