reklam
reklam

Çalışma hayatının 2016 gündemi yoğun

Eklenme Tarihi: 4 Ocak 2016, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 131442

ANKARA

Gerek 64. Hükümet'in 2016 Eylem Planı'ndaki maddeler, gerekse de Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları, 2016'nın çalışma hayatı ve çalışanlar için hareketli olacağını gösteriyor.

Seçim vaatleri kapsamında SSK ve BAĞKUR emeklilerinin maaşlarına 1 Ocak'tan itibaren aylık 100 lira seyyanen zam yapan, asgari ücreti 2016 için net bin 300 liraya yükselten AK Parti'nin, çalışma hayatının diğer konularında da adım atması bekleniyor.

Eylem planında Devlet Memurları Kanunu ile kıdem tazminatı sisteminde değişiklik yapılacağına yer veren hükümet, "asıl iş"i yapan taşeron işçilerin de kamuda istihdamını sağlamak istiyor.

Devlet Memurları Kanunu'ndaki düzenlemeyle kamu personel rejimini günün koşullarına uyarlamayı ve statü karmaşasını ortadan kaldırmayı planlayan hükümet, kıdem tazminatında da sosyal tarafların görüşlerine başvurarak her işçinin kıdem tazminatını alacağı sisteme geçmenin zeminini arıyor.

"Asıl iş"i yapan taşeron işçileri kamuda istihdam etmek isteyen hükümet, ilk olarak "asıl iş" ve "yardımcı iş"leri belirleyerek, söz konusu vaat kapsamında somut adımlar atmak istiyor.

Nitelikli yabancıya "Turkuaz Kart"

Ayrıca, hükümet nitelikli insan gücünü değerlendirmek üzere yabancıların çalışma izniyle ilgili süreci hızlandırmak amacıyla yıl içinde "Turkuaz Kart" sistemini devreye sokmayı planlıyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam