reklam
reklam

BAK Akademi 6. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri için başvuru süreci başladı

Eklenme Tarihi: 13 Ağustos 2018, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 135504

Yaklaşık 300 Milyonluk nüfusa ve geniş bir coğrafyaya sahip Türk Dünyası son dönemde sinema alanında da  ortak çalışmalara ağırlık verdi.  Bunun  sonucunda ilk defa 2013’te SETEM – Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin iştiraki ile BAK Akademi Derneği tarafından düzenlenen BAK Akademi Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri bu yıl altıncı kere yapılıyor.  

Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri’ne Türkiye, Çin, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, İtalya, Gürcistan, Suriye, Mısır, Hindistan, Irak gibi ülkelerden  bugüne kadar  toplamda 2043 film katıldı.

Festival Direktörü Mehmet Güleryüz “ İpekyolu ülkeleri ile olan tarihsel ve kültürel bağlarımızın bu film yarışması sayesinde daha da gelişeceği umudunu taşıyoruz.”

Konu hakkında basına bilgi veren Festival Direktörü Mehmet Güleryüz’ün yaptığı açıklamaya göre; geçtiğimiz yıllarda yüzlerce belgesel, animasyon ve kısa film ulusal bölümde yarışmaya katıldı. Uluslararası İpekyolu Film Ödüllerine ise; Türkiye, Çin, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, İtalya, Gürcistan, Suriye, Mısır, Hindistan, Irak gibi ülkelerden toplamda 2043 film katıldı.

BAK Akademi  öte yandan her sene duayen bir sinemacıya Emek Ödülü veriyor.Bu kapsamda bugüne kadar; Ertunç Şenkal, Tolgay Ziyal ve Hüsamettin Ünlüoğlu Emek Ödülü alan isimlerdi. Ayrıca; Türk Sinemasının 100. Yılı nedeniyle de; Vedat Türkali, Ertem Göreç, Safa Önal, Mehmet Dinler, Ülkü Erakalın, Aram Gülyüz, Necip Sarıcı, Yılmaz Atadeniz, Memduh Ün, Duygu Sağıroğlu’na da  onur ödülleri dağıtıldı. 

Bu yıl “Emek Ödülü” alacak duayen sinemacımızın ismi önümüzdeki günlerde açıklanacak. 

Festival Direktörü Mehmet Güleryüz  yarışmayla “İpekyolu ülkeleri ile olan tarihsel ve kültürel bağlarımızın bu film yarışması sayesinde daha da gelişeceği umudunu taşıyoruz “ derken, sinema severleri de BAK Akademi 6. Uluslararası İpekyolu Film Ödüllerine davet etti. 

BAK Akademi 6. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri Ulusal ve Uluslararası ödül kategorileri

BAK Akademi Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri’nde Belgesel film kategorisinde; en iyi belgesel film, en iyi yönetmen, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi senaryo, en iyi kurgu dallarında ödül veriliyor.

BAK Akademi Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri’nde Animasyon film kategorisinde ise ; en iyi animasyon film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo ve en iyi animatör özel ödülü veriliyor.

BAK Akademi  Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri’nde Kısa film kategorisinde de  en iyi kısa film, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi yönetmen, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi kurgu, en iyi senaryo dallarında ödül veriliyor.

BAK Akademi Uluslararası İpekyolu Film Ödüllerinde  Jüri Özel Ödülü ise katılımcı tüm filmler arasından, ön elemeyi geçme şartı aranmaksızın veriliyor.

BAK Akademi 6. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri için son başvuru tarihi 1 Ekim 2018 

BAK Akademi 6. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri için başvurular 06 Ağustos 2018 tarihinde başladı. Ödüller için ise son başvuru tarihi  01 Ekim 2018 . Başvurular için ayrıntılı bilgi www.setemakademi.com  adresinden alınabiliyor. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam