reklam
reklam

Almanya’da, İslam karşıtı oluşum PEGİDA endişesi

Eklenme Tarihi: 14 Aralık 2014, Pazar - 20:00   Okunma Sayısı: 126612

Pazartesi yürüyüşleri ismi altında birkaç yüz kişi ile başlayan protesto eylemlerinde, Dresden kentinde son yapılan yürüyüşe on binin üzerine kişinin katılması yetkilileri harekete geçirdi. Eylemlere katılanların yüzde 30’unun ırkçı söylemleri ve kalabalık Almanları endişelendirdi. Köln’de devam eden İçişleri Konferansının ana konularından birisinin Yurtsever Avrupalılarının eylemleri oluşturdu. Almanya'da artan İslam ve yabancı düşmanı provokasyonlara karşı uyarıda bulundu.  Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaleti İçişleri Bakanı RalfJäger, aşırı sağcıların ve sağcı popülistlerin, miting ve gösterileri kendi amaçları doğrultusunda kullandığını belirtti. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ise “Vatandaşların endişelerini dikkate alıyoruz, fakat aşırı sağcıların bu endişeleri istismar etmesine izin vermeyiz” dedi.

Hristiyan Demokrat politikacılar eylemlere katılanların büyük çoğunluğunun halkın endişelerini dile getirdiğini ve taleplerin dikkate alınması gerektiğini savunurken, aşırı sağ çevrelerin bu eylemleri kullanarak ırkçı söylemlerin dillendirilmesinin ise kabul edilemeyeceği vurgulandı. Fakat söylemlerin birçoğunu dikkate alarak diyalog kurulmasının doğru olacağı belirtildi. Konferansın Dönem Başkanı, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı RalfJäger, gösterilerinin organizatörlerini "takım elbiseli Neonaziler" olarak nitelendirdi.

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu, PEGİDA ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, PEGİDA’nın ortaya çıkışının sorumsuz güvenlik politikalarının sonucu olarak değerlendirdi. Yeneroğlu, "Almanya’da 11 Eylülden sonra İslam’ın bir tehdit olarak dillendirilmesinin neticesinde bu gün halkın yaşadığı İslam korkusu ortaya çıkmıştır. Müslümanlar cihatçılar ve teröristler olarak adlandırılırken, İslam’la İslamcılık yapanların birbirinden ayırt edilmedi" dedi. 

Kaynak: İHA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam