reklam
reklam

İstanbul’da Motorsiklet sürücülerine olan denetimler artırtıldı

Eklenme Tarihi: 4 Ağustos 2018, Cumartesi - 07:00   Okunma Sayısı: 141859

Maltepe sahili, İdealtepe civarında yakın zamanda yaşanan bir olay, tüm ülkede gündem olmuş ve dikkatleri trafik güvenliğini hatta motosikletli arkadaşlarını hiçe sayan  motosiklet sürücülerine çekmişti. Hatırlanacağı üzere hız arkadaşını motosikletin içinde  sırtüstü yatırarak metrelerce tek teker üstünde giden sürücü, motosiklet sürücüleri başta olmak üzere tüm Türkiye’de tepkiyle karşılanmıştı.

Olay vatandaşların da yoğun tepkisini çekti

Maltepe sahil yolunda ve üstelikte  trafiğin yoğun olduğu  saatlerde yaşanan olayda hiç bir güvenlik tedbiri almayan çifttin Turgut Özal Bulvarı’nda yolculuğu sırasında sevgilisiyle sırtüstü yatarak yolculuk etmesi dikkatleri çekmiş ve yoğun tepkiyle karşılanmıştı .

Çevredeki sürücülerin şaşkın bakışları arasında yolculukları süren çiftin görenlerin yüreklerini ağzına getirdi. Durumdan bir hayli rahatsız olan vatandaşlar ise kask takmayan, trafik kurallarına riayet etmeyen ve yollarda tehlikeli hareketler yapan bu sürücülere karşı bir an önce tedbir alınmasını istemişler ve bizlere de şikayet yağdırmışalardı.

Motosiklet sürücülerine olan denetimler yoğunlaştı

Zira sürücülerin  yaptıkları tehlikeli hareketlerle hem kendi canlarını hem trafikte seyreden diğer vatandaşlarla birlikte yayaların canlarını hiçe saymaktalar. Durumdan rahatsız olanların başında aileler geliyor.

İstanbul başta olmak üzere 81 il emniyet müdürlükleri ve jandarma komutanlıkları tarafından uygulamaya konulan     “Son Sürat”  uygulaması, sanırız emniyet güçlerimize olan tepkiyi ve eleştirileri büyük ölçüde  azaltmıştır.  Uygulamada; çalıntı ve aranan motosikletler ile aranan şahısların yakalanması amaçlanırken, motosikletlerin ve sürücülerinin trafiğe uygunlukları da denetlendi.

Bu ciddi denetimlerden birisini Maltepe’de İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde yapıldı. Denetimden sonra konuştuğumuz sürücüler ise yapılan denetimlerin yerinde olduğunu söylerken,  konuştuğumuz emniyet yetkileri de “Son Sürat”  uygulamasının tüm hızıyla devam edeceğini belirttiler.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ARİF HAKVERDİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam