reklam
reklam

Venedik Uluslararası Film Festivali’ne Türkiye den önemli yönetmenler katılıyor

Eklenme Tarihi: 3 Ağustos 2018, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 135873

75. Venedik Uluslararası Film Festivali'nin ana yarışmasında Olivier Assayas, Alfonso Cuaron, Luca Guadagnino ve Carlos Reygadas gibi yönetmenlerin son filmleri yer alıyor. 

Festivalde Türkiye'den ise iki yapım yer alacak. Mahmut Fazıl Coşkun'un yeni filmi Anons Ufuklar bölümünde, Emre Yeksan'ın ikinci uzun metrajı Yuva ise Biennale College Cinema bölümünde dünya prömiyerini yapacak. Bu nedenle de 75. Venedik Uluslararası Film Festivali’ne sinemacılarımızın ilgisi yoğun  düzeyde olacak. 

Emre Yeksan’ın son çalışması olan   Yuva festivalin  Biennale College Cinema bölümünde yer alıyor 

Emre Yeksan’ın dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl 32. Venedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası’nda yapan ilk filmi Körfez’in ardından, ikinci filmi Yuva da dünya prömiyerini 75. Venedik Film Festivali, Biennale College – Cinema Bölümü’nde yapacak. İstos Film yapımı Yuva,  aynı zamanda Venedik Bienali çerçevesinde düzenlenen ve bağımsız sinemacıları destekleyen Biennale College – Cinema’nın 2017/18 döneminde finanse etmeye layık bulduğu üç projeden biri. Anna Maria Aslanoğlu’nun (istos film) yapımcısı olduğu Yuva, bu programa Türkiye’den seçilen ilk film olma başarısını gösterdi. 

İlk filmi Körfez ile şehirdeki çevre felaketinin ardından yeni bir dünyayı keşfetmeye başlayan bir adamın öyküsünü anlatan Yeksan, bu kez ormanda yaşayan bir adamı takip etmekte. Çekimleri İğneada’da yapılan Yuva , ormanda münzevi bir hayat yaşamayı seçmiş bir adamın, şehre geri getirilmeye çalışılırken, doğanın da bu sürece müdahil olmasıyla, evrendeki yerini arayışının hikâyesini anlatıyor.

Mahmut Fazıl Coşkun'un yeni filmi Anons;  festivalde Orizzonti’ye(Yeni Ufuklar) seçilen 18 film içeresinde yer almakta 

Mahmut Fazıl Coşkun’un yeni filmi “Anons” 75. Venedik Uluslararası Film Festivali’nin diğer uluslararası yarışma bölümü olan Orizzonti’ye(Yeni Ufuklar)  seçilen 18 film arasında olarak açıklandı . 

“Uzak İhtimal” ve “Yozgat Blues” filmlerinin ödüllü yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun’un yeni filmi “Anons”; 75. Venedik Uluslararası Film Festivali’nin bir diğer uluslararası yarışma bölümü olan Orizzonti’ye seçilen 18 film içerisinde. Mahmut Fazıl Coşkun’un hem yönetmen koltuğunda oturduğu hem de senaryosunu Ercan Kesal ile birlikte kaleme aldığı “Anons”, festival kapsamında  aynı zamanda dünya prömiyerini yapacak.

Filmotto Production yapımı “Anons” filmi, BKM (Türkiye) ve Chouchkov Brothers (Bulgaristan) ortak yapımı olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün ve Bulgar Film Merkezi’nin destekleriyle hayata geçirildi.

Başrollerini Ali Seçkiner Alıcı, Tarhan Karagöz, Murat Kılıç ve Şencan Güleryüz’ün paylaştığı film, ordudan tasfiye edilmiş dört eski askerin bir gece boyunca süren sıra dışı yolculuğunu beyazperdeye taşıyor.

Filimin konusunu anlatırsak; 1963’ün Mayıs’ının  son günlerindeyiz  Teğmen Şinasi, Binbaşı Kemal, Binbaşı Rıfat ve Albay Reha aynı gece Ankara’da başlayacak olan askeri darbenin İstanbul ayağında, darbe bildirisini İstanbul Radyosu’ndan anons etmeyi planlamaktalar. Yeterince güçlü ve etkili yapılan bir anons sonucunda darbenin başarılı olacağından ve halk desteğini arkalarına alacaklarından emindirler. Fakat hiçbir şey bekledikleri gibi gitmeyecektir. Her şeyin planlama ve askeri güçle çözülebileceğine inanan bu dört asker, kendilerini başkalarının adına karar verebilecek konumda hissetmişlerdir. Fakat onları yenilgiye uğratan asıl şey sivil hayatın görünmez gücüdür.

Gelecek aylarda Türkiye’de vizyona girecek olan “Anons”, öte yandan festival yolculuğuna da devam edecek.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam