reklam
reklam

İstanbul, Güney Avrupa Kentleri kategorisinde birinci oldu

Eklenme Tarihi: 1 Ağustos 2018, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 131097

İSTANBUL

İstanbul, Geleceğin Avrupa Kentleri ve Bölgeleri Raporunda, "Güney Avrupa Kentleri" kategorisinde birinci sırada yer aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Finansal Times'ın bir yayını olan FDİ Magazine tarafından yapılan ''Geleceğin Avrupa Kentleri ve Bölgeleri / 2018-2019'' raporu yayımlandı.

150 Avrupa bölgesi ve 301 Avrupa kentinin değerlendirildiği araştırmada, Avrupa'daki şehirlerin ekonomik, iş ve finansal gücüne göre sıralama yapıldı.

Puanlar, ekonomik potansiyel, insan kaynakları, fiyat etkilenmeleri, yaşam kalitesi ve doğrudan yabancı yatırım için uygun maliyetli kavramların olduğu kriterlere göre verildi.

Yatırımcı dostu kentler sıralamasında 301 Avrupa kenti arasından İstanbul, dokuzuncu seçildi.

İstanbul, yatırım ortamındaki gelişim, ekonomik kalkınma ve iş ortamındaki büyüme gibi kriterlere göre Avrupa'daki büyük merkezlerin önüne geçti.

Ayrıca İstanbul, Barcelona, Madrid, Milan, Lizbon, Roma gibi kentleri geride bırakarak Güney Avrupa Kentleri birincisi oldu. İstanbul, İnsan Kaynağı ve Yaşam Biçimi sıralamasında sekizinci, Güney Avrupa Bölgeleri sıralamasında ise dördüncü sırada yer aldı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam