reklam
reklam

Yalçın Kızılay Tüneli Açıldı

Eklenme Tarihi: 1 Ağustos 2018, Çarşamba - 09:00   Okunma Sayısı: 144513

İSTANBUL

Bir süredir Marmaray Projesi kapsamında geçici olarak trafiğe kapanan ve Maltepe merkezinde, işe gidiş, işten çıkış  saatlerinde  trafiği durma noktasına getiren  Mimar Sinan Caddesindeki Yalçın Kızılay Tüneli, nihayet açıldı.  

Yetkililer; Yalçın Kızılay Tünelinin kapandığı dönemde 6-7 ay içerisinde açılacağını söylüyorlardı. Ancak; süreç uzadı ve çevremizdeki bir çok arkadaşımız, vatandaşlarımız  artık merak eder hale gelmişlerdi. 

Zira; trafiğin durması yüzünden bizlerin  de işleri  epey aksıyordu.  Yaklaşık bir seneyi bulan bu yeniden yapım süreci de nihayet tamamlandı. Böylece;  cevrede yaşayanların trafik çilesi de hele şükür sona erdi. 

Yalçın Kızılay Tüneli artık çift şeritli 

Daha önce tek şeritli ve sahile gidiş yönlü olan Yalçın Kızılay Tüneli bundan böyleyse yenilenme çalışmasıyla birlikte sahile gidiş ve sahile geliş  olmak üzere iki şeritli olarak hizmet verecek.  Bu kapsamda tek eksik olarak aydınlatma ve trafik ışıkları göze çarpmaktaydı. Yetkililerden öğrendiğimize göre bu çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını öğrendik. 

Beşçeşmeler Alt Geçidinin yağmurda basamaması için , Yalı Mahallesi sakinleri yağmursuyu pompalayan özel bir yer istiyorlar

Bu arada Marmaray Projesi için geri sayım hızlandı. Tren yolunun yenilenmesi önemli ölçüde sona erirken, geriye sadece istasyon ve alt geçitlerin yenilenme çalışması kalmış durumda. 

Öte yandan; yağmur yağdığı zaman soruna dönüşen ve Marmaray Projesi için yenilenen Beşçeşmeler Alt Geçidi içinde yağmursuyu pompalayan yeni bir bölümün yapımı ihtiyacı  Yalı Mahallesi sakinlerince  gündeme getirilmekte . Çalışmanın tamamlanması halinde yağmur yağdığında su basan alt geçidin yağmurlardan daha az etkileneceği ifade ediliyor . Maltepe Beşçeşmeler Esnaflar Derneği Başkanı Nevzat Eren, Umut Treni Yardımlaşma Derneği Başkanı Burhan Güler ve Yalı Mahallesi Muhtarı  Ali Bayraklı mahallelerden  gelen bu talepleri bizlere ilettiler. Ümit ederiz; bu sorun da bir an önce çözüme kavuşur.


 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam