reklam
reklam

Türk hentbolunun 'Özel'ine transfer teklifleri yağıyor

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2018, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 148027

ANTALYA 

Ablasının sayesinde başladığı hentbolda 19 yaşında Norveç'in Byasen kulübüne transferiyle Türkiye'nin yurt dışına çıkan ilk kadın hentbolcusu olan Yeliz Özel, daha sonra Makedonya'nın Kometal ve Romanya'nın Oltchim takımlarında Türkiye'yi temsil etti. 

Yıldız Milli Takım'dan itibaren aralıksız milli formayı giyen ve son 16 yıldır da A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın kaptanlık pazubendini taşıyan Yeliz Özel, geçen yıl transfer olduğu Muratpaşa Belediyespor'da kariyerindeki 14. lig şampiyonluğunu yaşadı.

Milli hentbolcu, gerek saha içindeki performansı gerekse de örnek sporculuğu ile hala transfer teklifleri alıyor.

Yeliz Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski hentbolcu ablasının yanında Ankara'da antrenmanlara giderken ortaokulda heves ederek hentbola başladığını söyledi. Cumhuriyet Lisesinde okurken dünya şampiyonluğuna ulaştıklarını aktaran Yeliz, 19 yaşındayken de Norveç'in Byasen kulübüne transfer olduğunu kaydetti.

Norveç'te bir yıl kaldıktan sonra Türkiye'ye döndüğünü anlatan Yeliz, daha sonra Makedonya'nın Kometal ve Romanya'nın Oltchim takımlarının formasını giydiğini, yurt dışında hentbolun nasıl oynandığını daha iyi öğrendiğini vurguladı. 

"Şampiyonluk için bu sene de elimizden geleni yapacağız"

Geçen sezon Yenimahalle Belediyespor'dan Muratpaşa Belediyespor'a transfer olduğunu ve burada kariyerindeki 14. şampiyonluğu kazandığını aktaran Yeliz Özel, şöyle konuştu:

"Muratpaşa Belediyesi olarak hedeflerimiz her zaman var. Bu yılki ilk hedef tabii ki şampiyonluk. Şampiyon olmak için bu sene de elimizden geleni yapacağız. Şampiyonlar ligine de gideceğiz ama oraya göre çok iddialı bir takımımız yok. Orada elimizden geleni yapıp, oradan Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası'na düşüp burada iyi sonuçlar almayı düşünüyoruz. Bu sene genç bir kadromuz var. Çok koşan, geleceğe yatırımı olan bir Muratpaşa Belediyespor göreceksiniz. İnşallah her şey çok daha güzel olacak." 

Transfer teklifleri almaya devam ediyor

Milli hentbolcu Yeliz Özel, transfer teklifleriyle ilgili "Transfer sezonunda yurt içi ve yurt dışından teklifler aldım, almaya devam ediyorum. Ancak Muratpaşa Belediyespor'u tercih ettim. Çünkü şampiyon olmuş bir takım. Antrenörümüz Birol Ünsal'ın da burada olması çok etken. 'Gel, abla olarak başlarında dur, bir şeyler öğret.' dedi. O yüzden bu sene yine Muratpaşa Belediyespor'dayım." değerlendirmesini yaptı.

Bu yıl da abla olarak gençlerin yanında olacağını ve onlara bir şeyler öğretmeye çalışacağını dile getiren Yeliz, hentbolu bıraktıktan sonra genç yıldızlar yetiştirmek için antrenörlük yapmayı düşündüğünü aktardı.

"Hentbolu çok seviyorum, vücudum ve sağlığım el verdiğince bırakmayı düşünmüyorum." diyen Yeliz, işini severek ve saygı duyarak yaptığı için bu yaşına kadar hentbol oynayabildiğini belirtti.

Antrenör Ünsal: Yaşı dezavantaj değil

Muratpaşa Belediyespor Antrenörü Birol Ünsal, Yeliz Özel'in Türkiye'nin ve dünyanın yetiştirdiği en elit hentbolculardan biri olduğunu vurgulayarak, onun hem kişiliği hem de sahadaki oyunu ile özel bir sporcu olduğunu belirtti. 

"Yeliz Özel'in yaşı bizim için dezavantaj değil." diyen Ünsal, tecrübeli oyuncunun sahada olmak istediği sürece kendileri için bir sorun teşkil etmeyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam