reklam
reklam

İki yakanın kavuşmasına 391 metre kaldı

Eklenme Tarihi: 30 Aralık 2015, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 132825

İSTANBUL

Tarihi İpek Yolu'nun devamı niteliğindeki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar hava muhalefetine rağmen mühendis ve formenlerin gayretleriyle kontrollü bir şekilde devam ediyor.

AA, İstanbul trafiğini rahatlatacak 3. köprüdeki son durumu görüntüledi.

Toplam 59 çelik tabliye segmentinin montajı planlanırken, Avrupa yakasında ve Asya yakasında 21'er dev tabliye yerleştirildi. Geriye kalan 17 adet çelik tabliye segmentinin üretimi, halen Tuzla ve Altınova’daki tesislerde devam ediyor.

İki yakayı birleştirecek olan bin 408 metre uzunluklu ana açıklıktaki tabliyenin bin 17 metresinin yapımı tamamlanırken, yakaların kavuşmasına 391 metre kaldı.

"Karayollarına boğaz trafiğini kapatabilirsin talimatı"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın tabliyelerin montajı için Şubat sonu isteğini yerine getirmek için planlarını güncelleyen Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) yetkilileri, kıtaların bu tarihte birbirine kavuşacağını belirtiyor.

Bakan Yıldırım, Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri powered by TÜRKSAT etkinliğinde 3. Köprü için montajı tamamlanmayan 17 tabliyenin tamamlanması için Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal’a Boğaz trafiğini kapatabileceği talimatını iletmişti.

"Raylı sistem bulunan en uzun asma köprü"

Tamamlandığında, 59 metre genişliği ile dünyanın en geniş, bin 408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem bulunan en uzun asma köprüsü ve 320 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak köprünün, 2 şeridi raylı sisteme 8 şeridi de otomobil trafiğine ayrılacak. 

Yaklaşık 4,5 milyar dolara mal olacak 3. Boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi yap-işlet-devret modeliyle ICA tarafından inşa ediliyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam