reklam
reklam

Ümraniye Devlet Hastanesi Arındırma Ünitesi hizmete girdi

Eklenme Tarihi: 18 Temmuz 2018, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 218619

Türkiye’de ilklerden olan biri olan Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer Bulaşlara Karşı Arındırma Ünitesi (KBRN) birimi hizmete girdi. Bu son derece hayati bir öneme sahip olan  Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer Bulaşlara Karşı Arındırma Ünitesi (KBRN) biriminin hizmet girmesinde,  Anadolu Yakası’nın hayırsever iş insanları Necmettin Sarı ve eşi Serpil Sarı’nın katkıları da oldukça önemli bir yere sahip. 

Ümraniye Devlet Hastanesi KBRN Ünitesi, kapasitesi ile Türkiye’de bir ilk olma özelliğinde 

Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği Başkanı Necmettin Sarı ve Eşi Serpil Sarı ile Hastane Başhekimi Doç. Dr. Necdet Sağlam ve hastane yetkililerinin katıldığı açılış töreniyle hizmete giren KBRN Dekontaminasyon Ünitesi, radyasyon dahil olası kimyasal ve nükleer bulaşılarına maruz kalmış hastalara acil müdahale ve tedavi hizmeti verecek.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Necdet Sağlam’dan Sarı ailesine bağışlarından ötürü teşekkür mesajı 

Ümraniye’de açılan birimin Türkiye genelinde bu denli kapasite örneğinin olmadığını söyleyen Hastane Başhekimi Doç. Dr. Necdet Sağlam ise , “KBRN Dekontaminasyon Ünitesi biriminin yapımında emeği geçen başta hayırsever Sarı Ailesi’ne teşekkür ediyorum” derken, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı  da olan Serpil Sarı da açılışta yaptığı konuşmasında ise , “Sağlık şüphesiz hayatımızın en önemli olgularından biri. İmkan ve şartları sağlık alanında değerlendirmek insana huzur veriyor. Böyle bir hizmeti yapmamıza vesile olan hastane yönetimimize ve yetkililere teşekkür ediyorum” dedi. 

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra yeni ünite birimini gezen katılımcılar, hastane yetkililerinden hizmetin işleyiş şekline yönelik bilgiler aldılar.  Biz de  gazetemiz olarak İstanbul’a sağlık anlamında  çok önemli katkılar sağlayacak olan Ümraniye Devlet Hastanesi ‘nin Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer Bulaşlara Karşı Arındırma Ünitesi ( KBRN)  ünitesinin hastalarımıza şifa olmasını diliyoruz. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam