reklam
reklam

Gizem Şimşek Kaya’nın Türk Korku Sineması Kronolojisi 2.Cildiyle Raflarda

Eklenme Tarihi: 18 Temmuz 2018, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 172949

Son yıllarda Türk sinemasındaki nicel olarak hatırı sayılır bir yer edinen Türk korku sinemasının bu iki yıl içerisindeki türe ait tüm filmlerin yer aldığı, Gizem Şimşek Kaya’nın Türk Korku Sineması Kronolojisi – II. Cilt 2016-2017 adlı kitabı Pales Yayınları’ndan çıktı

Tam 2016 yılında 25, 2017’de ise 17 yapımın ve  bu iki yıl içerisindeki türe ait tüm filmlerin yer aldığı “Türk Korku Sineması Kronolojisi - II. Cilt (2016-2017)”; akademisyenlerin, sinemaseverlerin ve bu alanda araştırma yapmak isteyecek herkesin arayacağı tüm bilgileri içermekte. Kronolojinin ilk cildinde olduğu gibi bu ciltte de yapımların yanı sıra; filmlerdeki korku unsurları, kullanılan nesneler ve mekânlar, din-bilim çatışması analizleri başta olmak üzere 35 ayrı tablo yer alıyor. 

Gizem Şimşek Kaya’nın  “Sinemada Korku ve Din” ve “Türk Korku Sineması Kronolojisi (1914-2015)” kitapları büyük ilgi görmüştü 

Sinemaseverlerin ve bilhassa türün meraklılarının “Sinemada Korku ve Din” ve “Türk Korku Sineması Kronolojisi (1914-2015)” kitapları ile tanıdıkları Gizem Şimşek Kaya; 2016 ve 2017 yıllarının Türk korku sineması üretimlerini serinin ikinci cildinde ele alıyor. Türk sinemasının ilk 101 yılındaki korku filmlerinin yer aldığı ilk cildin ardından “Türk Korku Sineması Kronolojisi - II. Cilt (2016-2017)” de Türk korkuseverlerin büyük bir beğeniyle arşivleyeceği bir yapıt olarak karşımıza çıkyor.

Gizem Şimşek Kaya Hakkında

İstanbul doğumlu olan Gizem Şimşek Kaya;  Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun olmuş, yüksek lisansını İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Tasarımı Anabilim dalında ve doktorasını Marmara Üniversitesi Radyo-TV, Sinema Anabilim dalında “Sinemada Korku Ve Din: 2000 Sonrası Amerikan Ve Türk Filmlerinde Cin Unsurunun Çözümlemesi (Eleştirel Kuram Ve Göstergebilimsel Metodoloji Çerçevesinde)” adlı teziyle tamamlamıştır. 

Yazarın sinemada eleştirel kuram ve inançlar, Türk korku sineması, sinema ve halkbilim üzerine çalışmaları  olup bu konular üzerine birçok ulusal ve uluslararası yayını da bulunmaktadır.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZAFER YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam