reklam
reklam

SİNEMATİK POP DÜNYASINDA ÇARPICI BİR SES JOY EXIT

Eklenme Tarihi: 17 Temmuz 2018, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 141705

İSTANBUL

Türkiye’nin dünyaca tanınan bestecilerinden Erdem Helvacıoğlu ve Türk caz dünyasının önde gelen vokalist ve şarkı yazarlarından Şirin Soysal`ın kurduğu Joy Exit grubunun ilk EP`si ABD’de Diffuse Records tarafından yayınlandı.

Ünlü prodüktör ve besteci Joe Mardin’in kendilerini tanıştırmasını takiben İstanbul’da çalışmaya başlayan iki sanatçı, çok kısa sürede yakaladıkları uyum ile parçalar oluşturmaya başladı. İkilinin ürettiği şarkıların kayıtları da grubun New York Brooklyn’deki stüdyolarında tamamlandı. Kayıt ve miksler Erdem Helvacıoğlu, mastering işlemi ise amerikalı ses mühendisi Taylor Deupree tarafindan yapıldı.

Elektronik pop ve indiepop tarzındaki EP’de, Joy Exit’in esrarlı ses dünyası, melankolik gitar tınılarını kırılgan kontralto vokallerle birleştirmekte. Grubun sinematik müziklerine, Şirin Soysal’ın hüzünlü, sorgulayan ve çıkış arayan sözleri eşlik etmekte.

Tüm sözleri İngilizce olan 5 parçalık Joy Exit EP 22 Haziran 2018 tarihinde, tüm dijital platformlarda dinleyiciyle buluştu. Joy Exit, 2019 yılında 12 parçalık albüm ile dinleyicilerin karşısına çıkacak.

İkilinin ismi, LP’de yer alacak bir parçaya ilham olan ressam Frida Kahlo’nun ölüm döşeğinde yazdığı bir kupleden doğdu: ‘I hope the exit is joyful, and I hope never to return.’ / ‘Umarım çıkışım coşkulu olur ve umarım buraya bir daha dönmem.

Grubun fotoğrafları ve ilk video klibi Melisa Önel tarafından çekildi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÇAĞNUR HATİPOĞLU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam