reklam
reklam

Şanslı Çok “Şanslı”

Eklenme Tarihi: 16 Temmuz 2018, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 162425

Maltepe’de tren yolunun olduğu bölgede  annesinin yanından ayrılarak bir apartman boşluğuna düşen yavru kedinin macerası mutlu sona erdi. Minik kedimiz, belediye ve itfaiye ekiplerinin tam  3 saat süren uğraşları sonucunda mahsur kaldığı yerden çıkartıldı. Sağlık kontrolleri yapılan ve  “Şanslı” adı verilen kedinin annesinin bulunması, bulunamazsa sahiplendirilmesi için gerekli çalışmalar da başlatıldı.

Mahsur kalan kedimiz için üç saatlik seferberliğin öyküsü 

Size bu mutlu sonla biten öyküyü en baştan anlatalım mı ? Tren yolunun olduğu bölgedeki alt geçit yakınlarında bir giyim mağazası var. Bu mağazanın apartman boşluğuna henüz üç aylık olduğunu öğrendiğimiz  kedimiz düşüyor ve mahsur kalıyor . 

Tabi vatandaşlar da belediyeye anında ihbarda bulunuyorlar. Bu ihbarı kısa sürede değerlendiren Maltepe Belediyesi Arama-Kurtarma ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe itfaiyesine de haber vererek, ihbarın yapıldığı Feyzullah Mahallesi’ndeki dükkâna gidiyor. Yalnız orası oldukça zor bir noktada, iki apartmanın boşluğunda ve alçıpanlarla desteklenen duvar aralığında. Tabi  mahsur kalan kedimiz de  orada kalmış. Saat 17.00 sıralarında ilgili işyerine, itfaiye ekipleriyle gelen arama-kurtarma birimi yetkilileri, kediye ancak duvarın belirli bir bölümünün yıkılarak ulaşabileceğine karar verdiler .Hal böyleyken  görevliler işletme sahiplerinden de izini alarak, hem çatıdan, hem de duvardan kısmi yıkım kararı aldılar. 

Kahraman ekip kısmen yıkılan duvarın içinden minik kedimizi çetin bir çabanın  ve alkışların sonunda almayı başardı 

Alınan bu karar üzerine, zararlarının da belediyece karşılanacağı ifade edilerek dükkân sahipleri ikna edildi ve  tam 3 saat süren zorlu  bir kurtarma süreci başladı. 4 kişilik itfaiye, 2 kişilik Maltepe Belediyesi Arama-kurtarma birimi ve 1 kişiden oluşan veteriner hekim eşliğinde başlatılan zorlu kurtarma sürecinde hem çatıdan, hem de duvardan yıkım yapılarak, kedinin konumu belirlediler ve tam 3 saat süren , oldukça  da zorlu bir  kurtarma çalışmasını başlattılar. 

3 saatlik zorlu bir uğraş sonucunda mahsur kalan kedimiz tam da akşam vakti gün ışığıyla buluştu . Bu zorlu cabayı sergileyen ekiplere, mağazada bulunan vatandaşlar da alkışlayarak destek verirken, yaralı kedi belediyenin deneyimli veteriner hekimlerine teslim edildi.

Bitkin olduğu görülen ve oldukça korktuğunu fark ettiğimiz yavru kedi, Sahipsiz Hayvan Aşılama ve Tedavi Merkezi’nde gözetim altına alındı. Burada sağlık kontrolleri yapılan, sağlığında herhangi bir probleme rastlanmayan ve “Şanslı” adı verilen kedinin annesinin bulunması için , bulunamazsa sahiplendirilmesi için ise  gerekli çalışmalar başlatıldığı öğrenildi. 

Şanslı’ya belediye başkanı Kılıç’ta sahip çıktı 

Öte yandan minik kedimizin bulunduğu Sahipsiz Hayvan Aşılama ve Tedavi Merkezi yetkilerinden bilgi alan  Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da konu hakkında şunları söyledi;

“İlk ihbarı aldıktan sonra hemen ekiplerimize talimat vererek, olay yerine ulaşıp bana bilgi aktarmalarını istedim. Operasyonu yöneten ekiplerimiz ile sürekli iletişim halindeydik. Kedimizi çabuk kurtaracağımızı düşünüyorduk ama mekânın şartları bizi zorladı. İtfaiye ekiplerimizin büyük gayretleri ve veterinerle arama-kurtarma ekiplerimizin desteğiyle bu minicik canımızı tekrar hayatla buluşturduk. Dilleri olmayan bu canlılarımızın düştükleri zor durumda onları kimse sahipsiz sanmasın. Yanlarında hayvansever kardeşlerimiz ve bizler her zaman varız.”

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: FATMA DURU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam