reklam
reklam

Kartal’da Muhtarlar 112.Kere Toplandı

Eklenme Tarihi: 14 Temmuz 2018, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 138779

Kartal’da ilçe belediye başkanı Altınok Öz’ün göreve geldiği 2009 yılından bu yana Kartal’da ilçe muhtarlarıyla belediye yetkileri her ayın  ilk haftasında düzenlenen muhtarlar toplantısında bir araya geliyorlar.  Bu toplantının 112’incisi ise  geçtiğimiz günlerde  gerçekleştirildi. 2018 yılı Temmuz ayı toplantısında muhtarlar, belediye yetkilerine göreve geldikleri 2009 ile 2018 tarihleri arasında  devam eden hizmetler ve tamamlanan projelerle ilgili görüşlerini iletiler ve bunla beraber  muhtarı oldukları mahallelerin sorunlarını da  paylaştılar. 

Muhtarlar dertlerini  Kartal Belediyesi yetkilerine anlatılar

Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda yapılan kahvaltılı toplantıya Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Ali Apaydın, Nuran Keriş, Cengiz Türkmen, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı ve eski Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Banu Kocadağ ve Kartal’daki  20 mahallenin muhtarları katıldılar. 

Temmuz 2018 oturumunun açılışında konuşan Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, muhtarlar toplantısının 9 yıldır yapıldığını belirterek muhtarlığın en önemli yönetim kademelerinden biri olduğunu söyledi. Kartal Belediyesi’nin muhtarlardan gelen talepleri önemsediğini  ileten  Tozkoparan ;  ilçenin muhtarlardan gelen taleplerin de değerlendirilmesiyle yönetildiğini belirterek sorunların aktarılmasını talep etti. 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Ali Apaydın ve Nuran Keriş’ten muhtarlara imar barışı konusunda bilgi verildi

Toplantının bundan sonraki bölümünde Kartal’daki 20 mahalleden toplantıya katılabilen muhtarlar mahallelerindeki sorunları, görüş ve önerilerini ileterek konuşmalarını yaptılar.

Toplantının sonuç bölümünde konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Ali Apaydın ve Nuran Keriş, gündemde olan İmar Barışı kanunu ile ilgili  bazı bilgiler verdi. Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, ayrıca yıkılan ve yenisinin yapılması söz konusu olan  Kartal Stadı ile ilgili de bilgilendirme yaptı. Yaklaşık 10 dönümlük alanın 8 dönümünün belediyeye, kalan 2 dönümün ise Milli Emlak’a ait olduğunu vurgulayan Apaydın, 2006’da yapılan plan notuna göre alanın yer altı 2 kat otopark, üstünde ise etrafı dükkânlar ile çevrili meydan olarak yer aldığını ve dolaysıyla kent planlarında stat olmaktan çıktığını söyledi. İmar Kanunu’na göre bir alanın park yapılması halinde alan içinde kalan kamuya ait parsellerin devrinin söz konusu olduğunu belirten Apaydın, 1 yıldır Milli Emlak’a ait 2 dönümün Kartal Belediyesi’ne devrine ilişkin ilettikleri taleplerine cevap alamadıklarını söyledi. Durum çözülene dek alanın otopark olarak kullanılması için alanda düzleştirme yapıldığını kaydeden Apaydın, otoparkın gelirinin de hiçbir geliri olamayan Kartalspor’a bırakılacağını açıkladı. 

Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan ise İmar Barışı konusunda 2004’ten önce yapılmış özelikle elektriği ve suyu olan binaların pek etkilenmediğini belirterek hazine arazisi ve belediye arazisine yapı kuranların korunduğunu ve bu arsaların satışının mecbur kılındığını aktardı. Muhtarların taleplerini, dilek, şikâyet ve önerilerini not aldıklarını ve gereğini yapacaklarını belirten Tozkoparan, belediye birimlerinin de bu konuda duyarlı olacaklarını söyledi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZAFER YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam